Linkovi

"Trejlormanija" trese SAD: Kako je Tejlor Svift uticala na popularnost američkog fudbala


Dona Kelsi (levo), majka NFL asa Trevisa i Tejlor Svift u loži stadiona Erouhed u Kanzas Sitiju (Foto: AP/Ed Zurga)
Dona Kelsi (levo), majka NFL asa Trevisa i Tejlor Svift u loži stadiona Erouhed u Kanzas Sitiju (Foto: AP/Ed Zurga)

Odlazak Tejlor Svift da gleda Trevisa Kelsija iz Kanzas Siti Čifsa kako igra američki fudbal nije samo “raspalio” društvene mreže na temu da li su njih dvoje u vezi, već je pojavljivanje osvajačice 12 Gremi nagrada na stadionu Erouhed dovelo do skoka u prodaji dresova.

Prema navodima kompanije za sportsku odeću i dresove "Fanatics", Kelsijev dres je bio jedan od pet najprodavanijih u NFL-u u nedelju.

„Zabeležen je rast u prodaji dresova od skoro 400 odsto na sajtovimaa, uključujući NFLShop.com“, rekao je portparol kompanije u pisanom odgovoru agenciji Asošijeted pres.

Prodaja je porasla istog dana kada je Svift viđena u Kanzas Sitiju, kako zajedno sa Kelsijevom majkom, iz jedne od loža na stadionu gleda Čifse protiv Čikago Bersa.

Kelsi posle utakmice nije razgovarao sa novinarima, ali je viđen kako zajedno sa Svift napušta stadion Erouhed.

Ipak, skoro svi u svlačionici Kanzas Sitija brujali su o vestima posle nedeljne utakmice, uključujući trenera Endija Rida, koji se našalio da ih je on „spojio“.

Svift je oduvek nerado razgovarala o privatnom životu u javnosti, ali o pop zvezdi i profesionalnom fudbaleru su se širile glasine poslednjih meseci.

Glasine su se naročito pojačale posle julske epizode Kelsijevog podkasta „New Heights“, kada je rekao da je razočaran time što nije stigao da upozna Svift i pokloni joj narukvicu prijateljstva tokom zaustavljanja u Kanzas Sitiju na njenoj turneji.

U kasnijem pojavljivanju u emisiji " The Pat McAfee Show”, Kelsi je otkrio da je pozvao Svift da dođe da ga gleda kako igra.

Svift je trenutno na pauzi na turneji, koja se nastavlja 9. novembra u Buenos Ajresu, glavnom gradu Argentine.

Osim prodaje dresova, NFL se takođe susreo sa internet “groznicom” zbog dolaska pevačice na utakmicu. Od utorka, u biografiji NFL-a na Iksu, platformi ranije poznatoj kao Tviter, stoji „NFL (Tejlorova verzija)“ pored fotografije Svift i Done Kelsi kako gledaju utakmicu u nedelju.

XS
SM
MD
LG