Linkovi

Guliver u Distriktu Kolumbija: Jokić brojao do 42, Vizardsi nemoćni


Nikola Jokić u duelu sa košarkašem Vašingtona Marvinom Beglijem trećim (Foto: Reuters/Geoff Burke-USA TODAY Sports)
Nikola Jokić u duelu sa košarkašem Vašingtona Marvinom Beglijem trećim (Foto: Reuters/Geoff Burke-USA TODAY Sports)

Košarkaši Denver Nagetsa trijumfovalno napuštaju glavni grad Sjedinjenih Američkih Država pošto su, predvođeni Nikolom Jokićem savladali Vašington Vizardse sa 113:104.

Ovo je ekipi trenera Majkla Melouna peta uzastopna pobeda na Vizardsima koji se ove sezone za Detroitom, San Antoniom i Portlandom takmiče za neslavnu "titulu" najgore ekipe u ligi.

Jedina dobra stvar za ove timove je što će im loš učinak ove sezone doneti najbolje pikove na draftu tokom leta.

Nikola Jokić je utakmicu završio sa 42 poena, 12 skokova i osam asistencija, dok je najbolji strelac kod Vizardsa bio Danijel Gaford sa 15 poena. Srpskom centru je ovo bio najbolji poenterski učinak u sezoni.

Kao Guliver među Liliputancima je delovao Nikola Jokić na parketu dvorane u Vašingtonu. Koristio je sve što ima u napadačkom arsenalu, a Vizardsi, kao ni odbrane ostalih NBA timova, nisu imali rešenje.

Samo u prvom poluvremenu, srpski centar je postigao 26 poena, uhvatio šest lopti i podelio pet asistencija, što je bilo dovoljno da aktuelni prvaci NBA lige odu na veliki odmor sa dvocifrenom prednošću.

Šta god su Vizardsi pokušavali da uhvate rezultatski priključak, nije im polazilo za rukom. Svaki put kada bi uspevali da priđu na jednocifrenu razliku, Denver bi "dodao gas".

Mada, u pojedinim trenucima je delovalo da nisu ni NBA šampioni igrali najbolje što znaju. Majkl Porter džunior i Džamal Mari su pogađali taman toliko da bi Jokić mogao da se odmori u određenim periodima, a da vođstvo gostiju ne trpi.

Trener Denver Meloun je tokom dobrog dela poslednje četvrtine odmarao Jokića, a priliku da opet istrči na parket srpski centar je dobio u poslednjoj deonici.

Nagetsima posle gostovanja u Vašingtonu predstoji utakmica kod Indijana Pejsersa, dok će Vizardsi dočekati još jednu od najboljih ekipa sa Zapada, Minesota Timbervulvse.

Uoči utakmica u sklopu manifestacije "Veče srpskog nasleđa" najmlađi, ali i stariji članovi lokalnog srpskog kulturnog društva "Opančići" odigrali su nekoliko tradicionalnih plesova.

Himnu Sjedinjenih Država uoči utakmice otpevala je sopran Biljana Soldo, čije izvođenje je publika nagradila ovacijama.

XS
SM
MD
LG