Linkovi

Šešelj neće dobrovoljno u Hag


ARHIVA - Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj na konferenciji za novinare u sedištu svoje stranke u Beogradu 2. aprila 2015.
ARHIVA - Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj na konferenciji za novinare u sedištu svoje stranke u Beogradu 2. aprila 2015.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da se neće dobrovoljno vraćati u haški tribunal, s obzirom da ga je sud pozvao da prisustvuje završnoj reči Tužilaštva. Sličnu poruku Šešelj je poslao i povodom optužbi haškog tribunala protiv funkcionera SRS-a.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je posle poziva iz Haškog tribunala da prisustvuje pretresu i završnoj reči povodom žalbe Tužilaštva, da neće ići dobrovoljno u Hag.

Na konferenciji za novinare u četvrtak u Skupštini Srbije, Šešelj je rekao da ne zavisi od njega hoće li ga ova ili neka druga vlast isporučivati, a na pitanje hoće li biti isporučeni funkcioneri SRS Vjerica Radeta i Petar Jojić, on je rekao:

"I mi tražimo izručenje Bila Klintona i Hilari Klinton, pa kad oni nama izruče Bila i Hilari Klinton onda ćemo razmisliti da mi njima izručimo Vjericu Radetu i Petra Jojića. Ali dok ne budemo u šakama čvrsto držali Bila i Hilari Klinton - nema ništa od tih pregovora."

Inače, Tribunal u Hagu je 2016. godine oslobodio Vojislava Šešelja optužbi za ratne zločine tokom balkanskih ratova devedesetih, ali tužioci su se žalili. Funkcioneri SRS Vjerica Radeta, Petar Jojić i Jovo Ostojić, koji je u međuvremenu preminuo, su optuženi da su uticali na svedoke u postupku protiv Vojislava Šešelja pred haškim tribunalom.

XS
SM
MD
LG