Linkovi

Trampov saradnik pred sudom: Nisam kriv, podržaću predsednika


Rodžer Stoun, bivši savetnik u kampanji predsednika Donalda Trampa, stiže u federalni sud u Vašingtonu (Foto: AP)
Rodžer Stoun, bivši savetnik u kampanji predsednika Donalda Trampa, stiže u federalni sud u Vašingtonu (Foto: AP)

Dugogodišnji politički saveznik predsjednika Donalda Trampa Rodžer Stoun izjasnio se da nije kriv za laganje pred Kongresom, uticaj na svjedoke, opstrukciju kongresne istrage i druge tačke optužnice, podignute protiv njega u okviru istrage o ruskom mešanju u američke predsjedničke izbore. Stoun je najnoviji član Trampovog užeg kruga optužen u istrazi specijalnog tužioca Roberta Malera.

Trampov savjetnik Rodžer Stoun izjašnjavao se danas u američkoj prijestonici o optužbama specijalnog tužioca Roberta Malera.

"Poslali su više ljudi da hvata mene nego Bin Ladena”, rekao je Stoun.

Dugogodišnji republikanski politički operativac i jedan od najstarijih Trampovih prijatelja rekao je da je nevin i obećao da će podržati predsjednika.

"Nisam spreman da izmišljam priče ili lažno svjedočim protiv bilo koga, uključujući i predsjednika. On nije uradio ništa pogrešno i svakako nije sarađivao sa Rusijom”.

Stoun se od hapšenja u svom domu na Floridi prošlog petka više puta oglašavao u javnosti.

“To je bila skupa demonstracija sile, da bi pokušali da me predstave kao neprijatelja broj jedan”.

Optužnica u sedam tačaka

Protiv Stouna je podignuta optužnica u sedam tačaka - povezanih sa objavljivanjem hakovanih negativnih mejlova o Hilari Klinton tokom predsjedničke kampanje.

Stoun je optužen da je lagao Kongres o svojoj ulozi u odluci Vikiliksa da objavi mejlove, da je uticao na svjedoke i ometao kongresnu istragu o mogućem dosluhu Trampova kampanje i Rusije.

Stoun je šesta osoba povezana sa Trampovim izbornim štabom ili administracijom, optužena u istrazi o Rusiji koja je, kako je saopštio vršilac dužnosti sekretara za pravbosuđe Metju Vitaker - blizu kraju.

“Istraga će uskoro biti okončana i nadam se da ću dobiti izvještaj direktora Malera što je prije moguće”.

U okviru Malerove istrage, do sada su optužene 34 osobe i tri kompanije, dok su neki već priznali krivicu.

XS
SM
MD
LG