Linkovi

UEFA kaznila Crnu Goru zbog rasizma na utakmici sa Engleskom


Logo UEFA-e
Logo UEFA-e

Fudbalski savez Crne Gore saopštio je da je Disciplinska komisija UEFA-e odlučila da kazni crnogorsku reprezentaciju jednom utakmicom neigranja zbog rasističkih incidenata na kvalifikacionom meču sa Engleskom.

Odluka UEFE uslijedila je nakon što je grupa navijača Crne Gore uputila “majmunske krile” tamnoputim fudbalerima Engleske koja je u tom meču pobijedila 5:1, pa će crnogorski tim pred praznim tribinama dočekati reprezentaciju Kosova u trećem kolu kvalifikacija za EURO 2020. 7. juna.

"Zbog rasističkih ispada minornog broja nepromišljenih navijača naša nacionalna selekcija odigraće sljedeću utakmicu kvalifikacija pred praznim tribinama Gradskog stadiona u Podgorici", navodi se u saopštenju FSCG.

Iz UEFA-e prethodno najavljeno da će se odluka o donijeti 16. maja, ali je Disciplinska komisija evropske kuće zasijedanje održala ranije.

Disciplinska komisija Uefe obavezala je Fudbalski savez Crne Gore da na utakmici sa Kosovom istakne transparent #EqualGame i logotip UEFA, navodi se u saopštenju.

Pored toga, Fudbalski savez Crne Gore biće u obavezi da plati 20,000 evra zbog korišćenja pirotehničkih sredstava, ubacivanja predmeta u teren i blokiranih prolaza na tribinama Gradskog stadiona u Podgorici na utakmici sa Engleskom.

XS
SM
MD
LG