Linkovi

Tumbaković, Ivanić i Stojković zbog pritiska otkazali Crnoj Gori protiv Kosova


Detalj sa večerašnje utakmice u Podgorici (Foto: Reuters/Stevo Vasiljević)
Detalj sa večerašnje utakmice u Podgorici (Foto: Reuters/Stevo Vasiljević)

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore - Srbin Ljubiša Tumbaković i još dvojica crnogorskih fudbalera porijeklom iz Srbije - Mirko Ivanić i Filip Stojković, nisu bili u sastavu crnogorske reprezentacije na večerašnjoj kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2020. protiv Kosova, suočeni sa pritiscima iz srpskih državnih medija i sportskih krugova, prenijeli su lokalni mediji.

Kosovo je uspelo da osvoji bod u Podgorici, pošto je utakmica završena nerešeno - 1:1 (0:1).

Nakon što su lokalni mediji objavili informaciju da popularnog Tumbakovića i dvojice srpskih fudbalera neće biti u sastavu Crne Gore, UEFA je objavila sastave timova Kosova i Crne Gore, potvrđujući nezvanične informacije iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

Pozive beogradskih provladinih medija da fudbaleri rođeni u Srbiji ne igraju protiv Kosova nisu poslušali fudbaler italijanskog Lacija Adam Marušić I standardni reprezentativac Marko Simić, koji su i večeras biti u sastavu Crne Gore, kao i Vukan Savićević koji je ostao na spisku.

Crnogorce je, umjesto Tumbakovića, u “užarenom” debitantskom nastupu na klupi predvodio tandem Miodrag Džudović i Dragoje Leković, a Fudbalski savez će nakon utakmice održati sastanak povodom problema nastalih iznenadnim otkazima selektora i dvojice stabilnih prvotimaca.

Nezvanični izvori iz crnogorske kuće fudbala rekli su Glasu Amerike da će FSCG, na čijem čelu je proslavljeni crnogorski i jugoslovenski as Dejan Savićević, večeras raspravljati i o budućnosti selektora Tumbakovića na klupi reprezentacije.

Iako se meč Crna Gora - Kosovo igrao bez prisustva publike, poslije odluke UEFA da kazni Crnu Goru zbog rasističkih povika dijela njenih navijača na utakmici protiv Engleske, policija je iz bezbjednosnih razloga blokirala prilaze Gradskom stadionu u Podgorici.

XS
SM
MD
LG