Linkovi

Junajted medija prekida pregovore s Telekomom


TV N1 i njihovi novinari duže vreme su meta napada u Srbiji, (ilustracija) (Foto: Veljko Popović, VoA)
TV N1 i njihovi novinari duže vreme su meta napada u Srbiji, (ilustracija) (Foto: Veljko Popović, VoA)

Posle nekoliko dana spora između Junajted medija (UM) i Telekoma oko emitovanja TV kanala N1, ova medija grupa saopštila je da prekida pregovore sa Telekomom.

Generalni direktor Telekoma Srbija, Predrag Ćulibrk, rekao je da UM pokušava da ih reketira, previsokim cenama za emitovanje N1, 22 puta većim nego za Pink, na primer, ali je i ponudio da emituje tu televiziju za korisnike Telekoma i Supernove N1 besplatno, sve dok traju pregovori.

"Naš odgovor je sledeći - pošto tvrdite i svakodnevno ponavljate da postoji izraženi javni interes da ljudi u Srbiji gledaju N1, emitovaćemo ga za korisnike Telekoma Srbija i Supernove ako nam date da ga emitujemo besplatno do kraja trajanja pregovora. Ovom našom ponudom 800.000 domaćinstava dobija mogućnost da gleda N1, što je četiri puta više u odnosu na period od pre 17. januara", kazao je Ćulibrk na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ovaj potez su u UM ocenili kao pokušaj da Telekoma da program ove medija grupe emituje – besplatno.

UM je te navode navela kao povodom za prekid pregovora sa Telekomom, navodeći da se na takvim osnovama ne može postići fer dogovor.

"Kao državna kompanija, Telekom je u obavezi da građanima pokaže i javno objavi sve ugovore u kojima bi se jasno videlo koliko desetina miliona evra plaćaju kanalima po ukusu vlasti, koje emituju ili imaju ugovorenu saradnju: kompanijama Kopernikus i Pink, a takođe i televizijama koje su u pripremi u vlasništvu Željka Joksimovića i Manje Grčić, kao i za Kurir TV u vlasništvu Igora Žeželja", kaže se u saopštenju JMG.

Tvrde da su njihove cene JMG niže, a program koji nude kvalitetniji. UM takođe i dalje tvrdi da je Telekom taj koji neće da prihvati ponudu za emitovanje N1.

Sajt Televizije N1 je inače meta sajber napada iz Kine poslednja tri dana, pa su reagovali i Reporteri bez granica, koji su na Tviteru osudili sajber napade i pozvali državne organe da pomognu u „uspostavljanju reda“ posle ovakvih napada.

I Udruženje novinara Srbije je zahtevalo od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da hitno utvrde ko stoji iza hakerskih napada na sajt Televizije N1.

XS
SM
MD
LG