Linkovi

Broj zaraženih raste na srednjem zapadu, preminuo bivši predsednički kandidat Herman Kejn


Laboratorija za testiranje na Kovid 19 na Univerzitetu Bostona (Foto: AP/Charles Krupa)
Laboratorija za testiranje na Kovid 19 na Univerzitetu Bostona (Foto: AP/Charles Krupa)

Broj zaraženih od koronavirusa počeo je da raste na američkom srednjem zapadu, dok Amerikanci putuju širom zemlje tokom letnjeg odmora, dok na jugu ima nagoveštaja stabilizacije, saopštila je u četvrtak koordinatorka radne grupe Bele kuće za Kovid 19 Debra Birks, a prenosi agencija Rojters.

"Pandemija se sa juga širi ka Kentakiju, Tenesiju, Ohaju, Mizuriju, Kanzasu i Nebraski zbog odmora i drugih razloga za putovanje", rekla je Birks za kablovsku mrežu Foks njuz.

Florida je u četvrtak zabeležila rekordan rast novozaraženih treći dan zaredom, dan nakon što je broj preminulih od koronavirusa u SAD premašio 150.000, što je najviše u svetu.

Među žrtvama Kovida 19 je i Herman Kejn, kandidat za republikansku predsedničku nominaciju 2012. godine, prema saopštenju na njegovom vebsajtu i Fejsbuk stranici.

Kejnu je uspostavljena dijagnoza krajem juna nakon što je prisustvovao mitingu predsednika Donalda Trampa u Tulsi, u Oklahomi, na kojem su mnogi učesnici bili bez maske. Kejn je tada tvitovao svoju fotografiju, na kojoj ne nosi masku i okružen je Trampovim pristalicama.

Florida, Kalifornija i Teksas, tri američke države sa najvećim brojem stanovnika, u sredu su zabeležile dnevni rekord po broju žrtava.

Prvobitna žarišta koronavirusa bila su u severoistočnom delu SAD oko Njujorka, koji i dalje ima najveći broj preminulih od koronavirusa, više od 32.000.

Predsedavajući Odbora za zdravlje njujorškog veća, Mark Levin, u četvrtak je upozorio na novi porast obolelih u tom regionu i ukazao na rast broja zaraženih u Nju Džerziju, Konektikatu i Masačusetsu, prvi put od proleća.

XS
SM
MD
LG