Linkovi

Lekar: Donald Tramp više od 24 sata bez simptoma Kovida


Donald Tramp po povratku iz bolnice
Donald Tramp po povratku iz bolnice

Američki predsednik Donald Tramp, koji se leči od Kovida 19, nema simptome poslednja 24 sata i u stabilnom je stanju, objavio je lekar Bele kuće Šon Konli.

Prema njegovoj objavi "Tramp se oseća sjajno i vitalne funkcije, uključujući saturaciju kiseonika i respiraciju, su stabilne i u normalnom okviru". Dodao je da Tramp nema temperaturu četiri dana i da su laboratorijski nalazi u ponedeljak pokazali da ima određen nivo antitela.

Nije precizirao da li je i dalje na lečenju, niti koje lekove prima. Prema Centrima za kontrolu bolesti, potrebno je jedna do tri nedelje da organizam počne da pravi antitela.

Sve je veći broj zaposlenih u Beloj kući, članova Republikanske stranke i administracije koji su testirani pozitivno na koronavirus, otkako je predsednik Donald Tramp objavio da su on i njegova supruga Melanija oboleli od kovida 19.

Politički savetnik predsednika Stiven Miler objavio je da je pozitivan na koroanvirus i da je u karantinu. Njegova supruga Kejti Miler, koja radi kao direktor za komunikacije potpredsednika Majka Pensa nije zaražena, kako je saopšteno.

Admiral Čarls Rej, zamenik komandanta Obalske straže pozitivan je na koronavirus, a visoki vojni zvaničnici koji su bili u nedavnom kontaktu sa njim su za sada negativni i u samoizolaciji su. Među njima je i načelnik združenog Generalštaba američkih oružanih snaga Mark Mili.

Portparolka Bele kuće Kejli Mekeneni u saopštenju je navela da je pozitivna na koronavirus, ali da ne oseća simptome.

Njen zamenik Džejlen Dramon takođe je pozitivan na kovid 19, a isto je kao i Mekeneni, prisustvovao ceremoniji imenovanja nominacije Ejmi Koni Beret za Vrhovni sud, kojoj su prisustvovale desetine ljudi bez maske i bez držanja distance.

Na toj ceremoniji bili su i bivša Trampova savetnica Kelien Konvej i predsednik univerziteta Notr Dam Džon Dženkins i oboje su brzo objavili da su pozitivni na koronaviurs.

Portparolka Bele kuće Kejli Mekeneni
Portparolka Bele kuće Kejli Mekeneni

Čed Gilmartin i Kerolajn Livit, oboje u timu za komunikacije Bele kuće, takođe su pozitivni na kovid, prenosi Rojters.

Trampova bliska saradnica koja je u kampanji često putovala sa njim, Houp Hiks, među prvima je objavila da je zaražena koronavirusom, a posle njenog pozitivnog testa, testirali su se i predsednik i prva dama SAD.

Menadžer Trampove kampanje Bil Stepien takođe ima kovid 19 i radi od kuće. Nikolas Luna, pomoćnik predsednika koji je stalno sa njim, testiran je pozitivno na koronavirus.

Šefica Republikanskog nacionalnog komiteta Rona Mekdenijel, koja je često u kontaktu sa Trampom, proteklog petka je objavila da je pozitivna i da je u karantinu u svojoj kući u Mičigenu.

Senatori Ron Džonson, Tom Tilis i Majk Li takođe su zaraženi. Tilis i Li su članovi senatskog Odbora za pravosuđe i objavljeno je da su pozitivni posle sastanka u Ovalnoj sobi sa sudijom Ejmi Koni Beret 26. septembra.

Bivši guverner Nju Džerzija Kris Kristi objavio je da je u bolnici iz predostrožnosti, pošto je test pokazao da je pozitivan na koronavirus.

.

XS
SM
MD
LG