Linkovi

Prijavljen napad na Cetinjsku bogosloviju, policija istražuje incident


Iz Uprave policije navode da je u toku prikupljanje obavještenja od očevidaca događaja (Foto: RTCG)
Iz Uprave policije navode da je u toku prikupljanje obavještenja od očevidaca događaja (Foto: RTCG)

Policija u Crnoj Gori saopštila je u četvrtak da radi na identifikaciji učesnika incidenta na Cetinju, nakon što je Cetinjska bogoslovija SPC prijavila napad na prostorije te obrazovne ustanove od strane grupe od desetak osoba koje su učenike i sveštenstvo navodno vrijeđali na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

"Policiji je danas oko 10,40 prijavljeno da je oko 2,45 ispred internata Bogoslovije više osoba upućivalo riječi uvrjedljive sadržine na vjerskoj i nacionalnoj osnovi učenicima i sveštenstvu koji borave i rade u ovoj ustanovi. Izlaskom na lice mjesta policija nije zatekla oštećenja na zgradi internata", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije navode da je u toku prikupljanje obavještenja od očevidaca događaja, ali i izuzimanje video snimaka sa nadzornih kamera iz neposredne blizine internata.

"Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje preduzeće aktivnosti iz svoje nadležnosti da se učenici Internata osjećaju bezbjedno i da se zaštiti imovina internata Bogoslovije", ukazano je u saopštenju.

Bogoslovija je policiji prijavila da je grupa od desetak osoba prošle noći nasrnula na zgradu internata Cetinjske bogoslovije, prijeteći učenicima i vrijeđajući ih na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Cetinjska Bogoslovija je, u dopisu ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, navela su da su napadači uzvikivali psovke, prijetile i lomile školski inventar.

Pomenuti nasilnici su prijetili đacima, vrijeđali ih na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili preko puta ulice i zapalili u njima vatru“, navodi se u dopisu i dodaje da su se napadači zatim udaljili u pravcu hotela Grand, najavljujući ponovni dolazak narednih noći.

XS
SM
MD
LG