Linkovi

Hari i Megan dobili devojčicu - Lilibet "Lili" Dajanu


ARHIVA - Britanski princ Hari i Megan dolaze na godišnje nagrade fonda Endevor u Londonu, 5. marta 2020.
ARHIVA - Britanski princ Hari i Megan dolaze na godišnje nagrade fonda Endevor u Londonu, 5. marta 2020.

Megan, britanska vojvotkinja od Saseksa, rodila je drugo dete - devojčicu, koju su ona i njen suprug princ Hari nazvali po kraljici Elizabeti i njegovoj mami, princezi Dajani.

Lilibet 'Lili' Dajana Maunbaten-Vindzor rođena je u petak u univerzitetskoj bolnici Santa Barbara u Kaliforniji, a Hari je prisustvovao porođaju. Par nije objavio fotografije devojčice.

Bakingemska palata saopštila je da su kraljica, Harijev otac princ Čarls i njegov brat i snaja - princ Vilijam i Kejt - oduševljeni zbog vesti. Britanski premijer Boris Džonson pridružio se čestitkama.

U svom saopštenju, Hari i Megan izrazili su zahvalnost za "ljubav i molitve koje su dobili iz svih krajeva sveta i zahvalili se svima na ljubaznosti i podršci u ovom posebnom trenutku za njihovu porodicu".

Njihova predstavnica za štampu saopštila je da su Megan i beba dobro i da su već kod kuće.

Lilibet je bio nadimak kraljice Elizabete u detinjstvu. Hari i Megan odlučili su da nazovu ćerku po 95-godišnjoj kraljici, manje od dva meseca posle smrti njenog supruga princa Filipa.

Dajana, bivša supruga princa Čarlsa i majka Harija i njegovog starijeg brata Vilijama, preminula je u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997.

39-godišnja Megan objavila je da čeka devojčicu za vreme ekskluzivnog televizijskog intervjua Opri Vinfri u martu, u kome je optužila kraljevsku porodicu za rasizam i rekla da je u ranim danima braka pomišljala na samoubistvo.

Intervju je izazvao krizu u kraljevskoj porodici i produbio jaz između Harija i Vilijama i njihovog oca, prestolonaslednika princa Čarlsa.

36-godišnji Hari nedavno je govorio kako je njegovu traumu zbog gubitka majke produbilo to što je, kao 12-godišnjak, morao da hoda iza Dajaninog kovčega u pogrebnoj povorci, pod lupom svetskih medija.

Prvo dete Harija i Megan, Arči, rođen je 2019.

XS
SM
MD
LG