Linkovi

Sagovornik KRIK-a: Ubistvo Olivera Ivanovića naručio Veselinović, Belivuk obezbedio ubicu


Spomen ploča na mestu ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici
Spomen ploča na mestu ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici

BEOGRAD - Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK, objavila je izjavu Bobana Bogdanovića, za kojeg se navodi da je povezan sa navijačima i sportom, u kojoj tvrdi da je ubistvo Olivera Ivanovića 2018. naručio biznismen sa Kosova Zvonko Veselinović, a da je ubicu obezbedila grupa Veljka Belivuka.

Bogdanović je rekao da će svoja saznanja ispričati tužilaštvu.

On tvrdi da mu je informacije o ubistvu otkrio prijatelj, sad već pokojni Aleksandar Gligotijević Puke, koji je bio blizak navijačkoj grupi "Principi" Veljka Belivuka i navodno je isplatio ubicu Olivera Ivanovića. Gligojevića je 2020. ubila Belivukova grupa.

Bogdanović kaže da mu je Gligorijević ispričao da je biznismen Zvonko Veselinović naručio ubistvo, dok je Belivuk obezbedio ubicu - Ljubomira Lainovića, sina nekada žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića.

Logistiku dolaska na Kosovo navodno je obezbedio Milan Radoičić, biznismen sa Kosova i potpredsednik Srpske liste.

Bogdanović je, piše KRIK, sebe predstavio kao bizismena sa nekadašnjim političkim angažmanom. Sarađivao je sa Pokretom slobodnih građana i nekadašnjim predsedničkim kandidatom Sašom Jankovićem.

Pre 10 godina Bogdanović je bio i neuspešni kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, a bio je generalni sekretar "Orlova", fan kluba fudbalske reprezentacije Srbije, a pomagao je i fudbalskom klubu "Tekstilac” iz rodnog Odžaka, koji je vodio njegov prijatelj Gligorijević, piše KRIK.

On tvrdi da navijačku scenu Srbije "poznaje više od decenije".

XS
SM
MD
LG