Linkovi

U Luci Bar zaplijenjene cigarete vrijedne tri miliona eura


Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović u Luci Bar (Foto: gov.me)
Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović u Luci Bar (Foto: gov.me)

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je u srijedu da je u Luci Bar ponovo zaplijenjeno “više od tri miliona vrijednih nelegalnih duvanskih proizvoda” te da “ove akcije zaplijene predstavljaju "ubijanje organizovanog kriminala u Crnoj Gori”.

Abazović je tokom obilaska Slobodne zone Luke Bar sa direktorom Uprave prihoda i carina Radem Miloševićem saopštio da se današnjom akcijom potvrđuju da se “neće povući ni jedan milimetar, nezavisno koliko će trajati i protiv koga se bore”.

Direktor Uprave prihoda i carina kazao je da se više od 30 dana bave praćenjem ove isporuke.

"Otežali smo svim ljudima koji pokušavaju da se bave kriminalom. Cigarete su vrijedne više od tri miliona eura i za ovu količinu svi su uslovi stečeni da se ona uništi. Biće još ovih akcija u narednom periodu". Milošević je objasnio da je “ova roba stigla brodskim putem”, kao i da su pokušali da je transportuju regularnim transportom za Srbiju.

"Robu su navodno trebali da eksportuju na brod, međutim, pratili smo, roba nije otišla na brod i preuzeli smo aktivnosti koje su u našoj nadležnosti. To je jedan ozbiljan posao i ozbiljna grupa. Za šverc cigareta otkad postoji Crna Gora više se uradilo nije", rekao je Milošević i dodao da je “špedicija “Atlant šped” vlasnik cigareta”.

On je kazao i da je “firma koja je vlasnik cigareta ponudila da se odrekne ove robe u korist države da bi izbjegli krivičnu odgovornost”.

"Ljudi žele da nas ubace u kolo da smo mi uključeni u kriminal. Ali evo dokaz", rekao je Milošević.

Policija i carinici su prethodno, u tri akcije od maja do juna ove godine, u Luci Bar zaplijenili 150 hiljada paketa cigareta, čija se vrijednost procjenjuje na više desetina miliona eura.

XS
SM
MD
LG