Linkovi

Policija: Lažne dojave o bombama na Univerzitetu Crne Gore


Univerzitet Crne Gore u Podgorici.
Univerzitet Crne Gore u Podgorici.

Zgrada Univerziteta Crne Gore u Podgorici evakuisana je u utorak nakon što je na adresu te ustanove stigao mejl sa prijetnjom da je u zgradi Univerziteta i obližnjem rektoratu postavljena bomba.

Ipak, crnogorska policija saopštila je kasnije da je nakon detaljnih pregleda utvrđeno da se radilo o lažnim dojavama.

"Radi zaštite bezbjednosti svih studenata, nastavnog i drugog osoblja u svim ustanovama koje su pomenute u dojavama sprovedena je evakuacija, te su pripadnici Uprave policije izvršili detaljne preglede i utvrdili da nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na sumnju da su u ovim ustanovama postavljene eksplozivne naprave", naveli su iz Uprave policije.

Policija je saopštila da preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije IP adrese sa koje su upućeni sporni mejlovi.

Radio Televizija Crne Gore javila je ranije danas da je u prijetećem mejlu pisalo da će se “nešto loše desiti zgradi UCG i tehničkih fakulteta”, kao i da je “eksplozivni materijal već postavljen i eksplodiraće danas”.

Policija je jutros navela da je riječ o sličnim mejlovima koji su škole nedavno dobile.

Prošle nedjelje prosvjetne vlasti obustavile su redovnu a uveli onlajn nastavu u obrazovnim ustanovama, nakon što je na mejlove 93 crnogorske škole stigao prijeteći mejl o postavljenim bombama, koje su se takođe pokazale lažnim.

Policija je tada saopštila da je, uz pomoć čeških kolega, za lažne prijeteće mejlove osumnjičila maloljetnog državljanina Češke Republike, a škole se juče vratile redovnoj nastavi.

Vijest je ažurirana informacijama da su dojave o postavljenim bombama bile lažne.

XS
SM
MD
LG