Linkovi

Crna Gora: Desetogodišnjak saslušan zbog fotografije pištolja i spiska učenika


ARHIVA - Osnovna škola Radojica Perović u Podgorici (Foto: VOA)
ARHIVA - Osnovna škola Radojica Perović u Podgorici (Foto: VOA)

Učenik četvrtog razreda podgoričke Osnovne škole Radojica Perović i njegovi roditelji saslušani su u srijedu, nakon što je uprava škole obavijestila policiju da je dječak na vajber grupi navodno uputio prijetnje učenicima, uz fotografije pištolja i crtež sa imenima pojedinih učenika.

Uprava policije (UP) saopštila je da je u utorak u popodnevnim satima direktorica OŠ Radojica Perović prijavila da je učenik te škole u ponedjeljak uveče na vajber grupi poslao fotografiju pištolja i crteža sa imenima pojedinih učenika iz njegovog odjeljenja.

Policija je potvrdila za Glas Amerike da je prikupila obavještenja od dječaka koji je navodno uputio prijetnje, i njegovih roditelja, te da su oni na saslušanju rekli “da je u pitanju samo šala”.

“Roditelji su policiji predali plastični pištolj - igračku, dok je dječak izjavio da je htio da se našali sa drugovima iz odjeljenja”, rekao je izvor iz Uprave policije.

Policija je, nakon prikupljenih obavještenja od dječaka i njegovih roditelja, obavijestila Centar za socijalni rad.

Nakon tragičnog događaja u beogradskoj Osnovnoj školi Vladimir Ribnikar, policija u Crnoj Gori podigla je stepen pozornosti u školama u cijeloj zemlji, dok je niz mjera preduzeto i u samim školama.

U Osnovnoj školi Štampar Makarije u Podgorici sa blizu 2000 učenika, u kojoj se nedavno zbog dijeljenja fotografija desio težak incident izmedju roditelja i učenika, pokrenuta je inicijativa da od naredne školske godine bude zabranjena upotreba mobilnih telefona u školi.

I pored eksplozije vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama u posljednjih mjesec, i tragičnih dogadjaja u Srbiji, crnogorske vlasti za sada nisu razmatrale uvođenje školskih policajaca.

U utorak je crnogorski ornitolog Darko Saveljić saopštio da crnogorske vlasti nisu preduzele ništa kako bi riješile slučaj prebijanja njegovog sina i još dvojice učenika podgoričke gimnazije početkom prošlog mjeseca.

“Znate li što se desilo u slučaju nasilja nad mojim sinom i njegovim drugarima? Ništa!”, saopštio je Saveljić na Fejsbuku, navodeći da ga, mjesec dana nakon napada, niko nije zvao ni iz policije, ni iz tužilaštva.

XS
SM
MD
LG