Linkovi

Jokić igrač meseca 7. put u karijeri


Nikola Jokić u duelu sa Domantasom Sabonisom, 2. decembra 2023. (Foto: AP/Jed Jacobsohn)
Nikola Jokić u duelu sa Domantasom Sabonisom, 2. decembra 2023. (Foto: AP/Jed Jacobsohn)

Srpski košarkaš Nikola Jokić proglašen je za igrača meseca Zapadne konferencije NBA lige, za utakmice igrane u oktobru i novembru.

Jokiću je to sedmi put u karijeri da je izabran za igrača meseca u svojoj konferenciji i to je rekord kada je reč o njegovom klubu Denver Nagetsima.

Jokić je od početka sezone, u 18 utakmica na kojima je igrao (jednu je propustio zbog bolova u leđima) predvodio Denver do 12 pobeda (6 poraza), uz skoro "tripl-dabl" učinak: 29 poena, 13,2 skoka i 9,2 asistencije, šutirajući iz igre 57,1 odsto.

U ovom periodu, Jokić je ostvario 7 "tripl-dablova", dok su svi ostali igrači u NBA zajedno zabeležili 8. Imao je četiri uzastopne utakmice sa 30 i više poena na kraju novembra, a isti niz imao je i sredinom meseca. Takođe je prvi košarkaš od legende Lejkersa Eldžina Bejlora, koji je započeo sezoneu sa 12 uzastopnih utakmica na kojima je imao 20 i više poena i 10 i više skokova.

Dvadeset-osmogodišnji Somborac trenutno je prvi po ukupnom broju postignutih poena, uhvaćenih lopti i asistencija u ligi. Ako se računaju sve utakmice ove sezone, njegov prosek je 29 poena,m 12,8 skokova i 9,8 asistencija, za 34 minuta po meču.

Igrač meseca u Istočnoj konferenciji NBA lige je krilo Bostona Džejson Tejtum, čiji Seltiksi su ostvarili skor 14-4 tokom oktobra i novembra, a on imao učinak od 27,7 poena, 8,8 skokova i 4,1 asistenciju.

XS
SM
MD
LG