Linkovi

Pevačica Šinejd O'Konor umrla prirodnom smrću


Šinejd o Konor tokom gostovanja na italijanskoj televiziji, Milano 2014. (Foto: AP/Antonio Calanni, File)
Šinejd o Konor tokom gostovanja na italijanskoj televiziji, Milano 2014. (Foto: AP/Antonio Calanni, File)

Irska pevačica Šinejd O'Konor umrla je prirodnom smrću u julu, rekao je patolog u utorak.

Londonska policija saopštila je da se smrt pevačice ne smatra sumnjivom nakon što je pronađena bez znaka života u kući u jugoistočnom Londonu 26. jula. O'Konor je imala 56 godina.

Sudski patolog kvarta Sautvark potvrdio je da je O'Konor umrla prirodnom smrću - to znači da bolest ili stanje nije povezano sa spoljnim faktorima. Nisu saopšteni detalji obdukcije.

Pevačica, koja je karijeru započela nastupajući na ulicama Dablina, stekla je svetsku slavu obradom Prinsove balade „Nothing Compares 2 U“, objavljene 1990. godine.

O'Konor je javno govorila o sopstvenim mentalnim problemima i hospitalizovana je nakon što je njen sin tinejdžer, Šejn, izvršio samoubistvo 2022.

Večiti nekonformista, O'Konor je bila poznata po otvorenim političkim i kulturnim stavovima i žestokoj kritici Rimokatoličke crkve, mnogo pre nego što su optužbe o seksualnom zlostavljanju u crkvi počele da bude objavljivane u medijima.

Hiljade obožavalaca izašlo je na ulice Breja, irskog grada koji je ona nazvala svojim domom, tokom pogrebne povorke u avgustu. Irski premijer Leo Varadkar je prisustvovao sahrani, zajedno sa Bonom iz grupe U2.

XS
SM
MD
LG