Linkovi

Viši sud: Katniću i Lazoviću produžen pritvor


Milivoje Katnić (rtcg.me)
Milivoje Katnić (rtcg.me)

Viši sud u Podgorici produžio je u ponedjeljak pritvor bivšem specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i bivšem visokom funkcioneru policije Zoranu Lazoviću na po još dva mjeseca, saopštili su iz tog suda.

“Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici prihvatilo je predlog specijalnog državnog tužioca Miloša Šoškića i produžilo na po još dva mjeseca pritvor bivšem visokom policijskom službeniku Zoranu Lazoviću i bivšem specijalnom tužiocu Milivoju Katniću”, saopštila je kasno u ponedjeljak za Pobjedu i Dan portparolka Višeg suda Marija Raković.

Raković je rekla da je Katniću i Lazoviću pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke.

Bivši čelnici pravosudja i policije uhapšeni su sredinom aprila pod sumnjom da su stvorili kriminalnu organizaciju i zloupotrebili službeni položaj u slučaju ukidanja zabrane ulaska srpskim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Crnu Goru.

Katnić, glavni tužilac u slučaju “državni udar” 2016, nakon hapšenja u aprilu, u istražnom zatvoru u Spužu stupio je u štrajk gladju, a u posljednjih nekoliko dana odbija da pije vodu.

Pristalice opozicije na protestu u subotu u Podgorici zatražili su od pravosudnih vlasti puštanje Katnića da se brani sa slobode, upozoravajući na njegovo loše zdravstveno stanje.

XS
SM
MD
LG