Linkovi

Lažna dojava o bombi u zgradi Višeg suda u Podgorici


Vatrogasno vozilo ispred zgrade Višeg suda u Podgorici, 2. marta 2022. (Foto: VOA)
Vatrogasno vozilo ispred zgrade Višeg suda u Podgorici, 2. marta 2022. (Foto: VOA)

Crnogorska policija saopštila je da je dojava o postavljenoj bombi, zbog koje je evakuisana zgrada Vrhovnog, Višeg i Apelacionog suda u centru Podgorice - bila lažna.

“Izvršena je provjera, prilikom koje nije pronađena eksplozivna naprava”, nezvanično je saopšteno Glasu Amerike u policiji.

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću u Višem sudu Marija Raković kazala je, za Glas Amerike, da su informaciju o podmetnutoj bombi dojavili oko 9 sati policiji koja obezbjeđuje zgradu u kojoj se ti sudovi nalaze.

"Bila je dojava o bombi, svi su morali napustiti objekat, a ročišta zakazana za danas su otkazana. U toku su provjere, ekipe za protivdiverzioni pregled su na licu mjesta", navela je Raković.

Glasu Amerike je, iz crnogorske policije, nezvanično saopšteno da je prijeteći mejl stigao na adresu predsjednika Višeg suda.

Ovo je već druga dojava o postavljenoj bombi u zgradi u kojoj se nalaze Vrhovni, Apelacioni i Viši sud. Prethodna dojava, za koju se ispostavilo da je lažna, a stigla je putem mejla, dogodila se 8. decembra prošle godine.

Zgrada ovih sudova se nalazi u centru Podgorice, u blizini Skupštine i Vlade Crne Gore.

Zbog dojave o postavljenoj bombi 28. februara evakuisana je i zgrada Skupštine Glavnog grada Podgorice. Crnogorska policija saopštila je da je prijetnja bila lažna.

Crnogorske institucije, uključujući i obrazovne, više puta su posljednih mjeseci evakuisane zbog dojava o postavljenim bombama, koje su se pokazale lažnim.

XS
SM
MD
LG