Linkovi

V.D. direktora Uprave policije Aleksandar Radović podnio ostavku


Arhiva - Policija Crne Gore
Arhiva - Policija Crne Gore

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Aleksandar Radović podnio je ostavku na tu funkciju, nakon što je prošlog mjeseca Upravni sud treći put proglasio nezakonitom Vladinu odluku o smjeni njegovog prethodnika Zorana Brđanina sa te funkcije.

"Presuda suda je obavezujuća i ja sam uvijek bio za poštovanje sudskih odluka. Da bi me Vlada razriješila, treba da postoji predlog za razrješenje od strane ministra unutrašnjih poslova", rekao ie Radović na konferenciji za štampu povodom rasvjetljavanja dvostrukog ubistva na Cetinju prošlog mjeseca.

Radović je rekao da predlog za njegovo razrješenje nije podnesen od strane ministra unutrašnjih poslova, pa se na taj potez odlučio da bi doprinio boljem funkcionisanju rada policije.

"Ja sam, da bih olakšao funkcionisanje u ovom teškom momentu za Upravu policije, uzimajući u obzir da bi procedura mog razrješenja mogla trajati do sljedeće ili one tamo sjednice Vlade, računam da je svaki dan dragocjen u smislu funkcionisanja Uprave policije, a ne želeći da otežavam funkcionisanje policije, podnio ostavku premijeru i ministru unutrašnjih poslova", rekao je Radović.

Upravni sud Crne Gore do sada je dva puta oborio odluke prethodne Vlade Dritana Abazovića, jednom odluku aktuelne Vlade Milojka Spajića o smjeni Brđanina.

Vlada konstatovala ostavku Radovića, Brđanin nastavlja mandat direktora Uprave policije

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici prihvatila ostavku v.d. direktora Uprave policije Aleksandra Radovića i odlučila da Zoran Brđanin nastavi mandat na čelu direktora Uprave policije.

Postupajući po presudi, Vlada je konstatovala da Brđanin, počev od 4. jula 2024. godine, nastavlja mandat direktora Uprave policije“, naveli su iz Vlade.

Brđanin je dva puta tokom 28 mjeseci bio na čelu Uprave policije, računajući i period tokom kojeg je bio vršilac dužnosti.

Prošle godine, Vlada Dritana Abazovića smijenila je Brđanina, ali je sud poništio tu odluku, da bi ga u martu ove godine ponovo razriješila Vlada Milojka Spajića, a na njegovo mjesto izabran je Aleksandar Radović.

XS
SM
MD
LG