Linkovi

Optuženom za ubistva u Mladenovcu preti 20 godina zatvora


Sahrana žrtava oružanog nasilja u selu Malo Orašje kod Mladenovca (AP/Darko Vojinovic)
Sahrana žrtava oružanog nasilja u selu Malo Orašje kod Mladenovca (AP/Darko Vojinovic)

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je u sredu optužnicu protiv U.B, kojem se na teret stavlja da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona, pucajući iz automatske puške i pištolja, ubio devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno, i pokušao da ubije još 20 ljudi, od kojih je ranio 12.

Na sajtu tužilaštva je objavljeno da s obzirom na to da U. B. u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora već je najveća moguća kazna 20 godina, što je tužilaštvo predložilo u optužnici.

Optužnicom se U. B. tereti za krivična dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

U saopštenju se navodi da se, pored U. B, na optužnici nalaze i njegov otac, ujak i brat od ujaka iz Kragujevca.

Njegovom ocu se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti. Ujak i brat od ujaka su optuženi za krivično delo nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilašto je predložilo da se i njegov otac osudi na kaznu zatvora od 20 godina, dok je za ostala dva lica predložena kazna zatvora od po šest godina.

Optužnica je predata Višem sudu u Smederevu na odluku o potvrđivanju sa predlogom da se optuženima produži pritvor.

U izveštaju su korišćeni materijali agencije Fonet.
XS
SM
MD
LG