Linkovi

Puštena Biljana Stojković, kopredsednica Zajedno, nakon privođenja zbog ispisivanja grafita


Arhiva - Policaci ispred policijskog vozila tokom akcije u Beogradu
Arhiva - Policaci ispred policijskog vozila tokom akcije u Beogradu

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković i još četvoro članova i članica te stranke, pušteni su iz policijske stanice u Ulici majke Jevreosime u Beogradu gde ih je policija privela nakon što su ih - prema saopštenju Zajedno - službena lica prekinula u ispisivanju grafita "Stop nasilju" na trotoaru ispred zgrade Narodne skupštine.

Posle legitimisanja, oni su odvezeni u stanicu u Majke Jevrosime.

"Hvala puno na podršci. Pušteni smo", napisala je Biljana Stojković na Tviteru nešto posle jedan sat posle ponoći.

U saopštenju nakon privođenja, stranka Zajedno je pored zahteva da se privedeni odmah puste podsetila da je pre dva dana interventna brigada privela sekretara Zajedno u Novom Sadu "u sred bela dana bez ikakvih objašnjenja".

Kako je FoNetu potvrdio narodni poslanik Đorđe Miketić, osim Biljane Stojković, privedeni su i Srđan Marković, Aleksandra Puškić i još dvoje aktivista.

Biljana Stojković, redovna profesorka na Biološkom fakultetu na Katedri za genetiku i evoluciju, bila je kandidatkinja za predsednicu Srbije na izborima 2022.

Pored Biljane Stojković, kopredsednici stranke Zajedno su nekadašnji gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta.

Stranka Zajedno jedna je od formalnih organizatora serije masovnih građanskih protesta "Srbija protiv nasilja" koji se od početka maja svake nedelje održavaju u Beogadu, a od minulog vikenda i po drugim gradovima u Srbiji.

XS
SM
MD
LG