Linkovi

Tužilaštvo: Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću


Arhiva - Muamer Zukorlić tokom molitve, juli 2021. (Foto: Fejsbuk stranica)
Arhiva - Muamer Zukorlić tokom molitve, juli 2021. (Foto: Fejsbuk stranica)

Bivši predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) muftija Muamer Zukorlić preminuo je prirodnom smrću, saopštilo je u utorak Više tužilaštvo u Novom Pazaru na osnovu nalaza obdukcije.

U saopštenju se navodi da su izmerene vrednosti toksičnih metala u dostavljenim uzorcima bile u okviru normalnih vrednosti i da nisu uzrok Zukorlićeve smrti.

"Uzimajući u obzir Zukorlićevu celokupnu medicinsku dokumentaciju i obdukcioni nalaz, njegova smrt je prirodnog porekla i nastupila je kao posledica prestanka rada srca zbog ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja", navedeno je u saopštenju koje je preneo FoNet.

Muamer Zukorlić preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini. Njegovo telo je ekshmirano radi obdukcije, kao i hemijsko toskikoloških analiza bioloških ostataka u cilju utvrživanja uzroka smrti. Viši sud u Novom Pazaru postupao je od 11. aprila po krivičnoj prijavi Muamerovog sina Usamea Zukorlića Republičkom javnom tužilaštvu (RJT), u kojoj je on tražio da se utvrdi tačan uzrok smrti njegovog oca.

Usame je ranije predao RJT laboratorijske nalaze koji, kako je prethodno ustvrdio, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan, a u obraćanju javnosti 10. aprila, kojoj su prisustvovali brojni članovi porodice, rekao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima, a druga da je otrovan hranom.

XS
SM
MD
LG