Linkovi

"Blizu smo odluke da Tramp ipak ne razgovara sa Malerom"


Rudi Đulijani, Trampov pravni zastupnik
Rudi Đulijani, Trampov pravni zastupnik

Advokat predsednika Donalda Trampa Rudi Đulijani rekao je za ABC i CNN da je predsednikov pravni tim blizu odluke da Tramp ipak ne pristane na intervju sa specijalnim tužiocem Robertom Malerom koji vodi istragu o mešanju Rusije u predsedničke izore 2016.

Đulijani je rekao da Trampovi advokati žele dokaz da je Tramp umešan u bilo kakve sumnjive radnje pre nego što odluče da Maler može da ga ispita.

Donald Tramp je često govorio kako je spreman da razgovara sa istražiteljima u sklopu istrage o Rusiji, ail je Đulijani precizirao da bi "želeli da znaju postoji li osnov za to, jer ga oni nisu našli i da tužioci ne moraju da dokažu krivično delo, već da za to postoji sumnja".

"Prošli smo kroz sve, od dosluha do opstrukcije pravde i nismo ništa našli", rekao je Đulijani.

Robert Maler bi mogao Trampz da uruči sudski poziv za svedočenje pred velikom porotom, ako se predsednik ne odazove pozivu za intervju. Ali Đulijani je rekao da bi advokati to mogli da ukinu, ako to toga dođe. Pokušaj da se Tramp primora da svedoči mogao bi da završi pravnom borbom pred Vrhovnim sudom.

Đulijani je takođe rekao da ne brine zbog Majkla Koena, bivšeg Trampovog advokata koji je isplatio 130 hiljada dolara porno glumici Stormi Danijels kako ne bi govorila o navodnoj aferi sa predsednikom.

Koen je nedavno izjavio kako su njegov prioritet njegova porodica i zemlja, a ne predsednik, što su mnogi protumačili kao pokušaj da se okrene protiv Donalda Trampa.

XS
SM
MD
LG