Linkovi

Vlasti: Nema koronavirusa u Crnoj Gori, male šanse da tako ostane


Epruveta sa testom na koronavirus
Epruveta sa testom na koronavirus

Crnogorske vlasti su u srijedu saopštili da nema slučajeva koronavirusa u Crnoj Gori, ali i da će u slučaju da do toga dođe javna okupljanja biti zabranjena, dan nakon što su čelnici zdravstva zabranili putovanja u najpogođenije zemlje i posjete sportskim događajima i upozorili da treba izbjegavati javna okupljanja.

“U Crnoj Gori do sada nije potvrđen nijedan slučaj novog koronavirusa”, rekao je ministar zdravllja Kenan Hrapović u obraćanju javnosti i dodao da je u laboratorijama Instituta za javno zdravlje do danas testirano 44 osobe i da su svi rezultati bili negativni.

Hrapović je rekao da je nivo rizika od pojave koronavirusa u zemlji visok i najavio da će u tom slučaju javnost biti obaviještena “istog trenutka”.

Premijer Duško Marković rekao je novinarima da je “veoma zabrinut” I da je “situacija veoma ozbiljna”, dodajući da “na sreću Crna Gora još nema zabilježen nijedan slučaj koronavirusa”, te da se “svi nadamo da će tako ostati”.

“Bojim se da su male šanse, zbog toga što se ta zaraza primakla našim granicama”, rekao je Marković novinarima i dodao da će Vlada uraditi sve da Crna Gora ne bude pogođena virusom, a ako bude pogođena, da to bude u najmanjoj mogućoj mjeri.

On je podsjetio na zabranu putovanja u zemlje pod snažnim uticajem novog virusa najavio da će zabraniti i službena putovanja državne administracije van zemlje, osim u izuzetnim slučajevima kada to nalažu državni interesi.

“Crna Gora je mala po prostoru i populaciji, Crnogorci imaju čudne navike, bojim se kada bi virus nekontrolisano ušao u zemlju da bi to bio veliki problem za cijelu populaciju”, rekao je Marković i najavio da će u slučaju pojave virusa u zemlji biti zabranjena sva javna okupljanja.

Vlada Crne Gore saopštila je da ne namjerava da na sjutrašnjoj sjednici uvede vanredno stanje, navodeći da ne planira takve korake “niti za tim ima potrebe”.

XS
SM
MD
LG