Linkovi

Novi protesti u Podgorici, najavljen veliki skup uoči glasanja o nepovjerenju Vladi


Protest protiv manjinske vlade u Podgorici
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

Protest protiv manjinske vlade u Podgorici

Više stotina pristalica aktuelne crnogorske vlade ponovo je protestovalo ulicama Podgorice, nazivajući izdajom inicijativu URA-e o smjeni Vlade, i najavili novo okupljanje za 3. februar, dan prije glasanja o nepovjerenju Vladi Zdravka Krivokapića.

Nakon što su se prvobitno okupili ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja, okupljeni su se podijelili u dvije grupe, od kojih je jedna na pola sata blokirala saobraćaj ispred parlamenta, a druga se nakon šetnje gradskim ulicama vratila ispred Hrama.

Na početku protesta okupljenima su se kod Hrama obratili i ministri ekonomskog razvoja Jakov Milatović i finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, koji je poručio da je “šteta što se uspjeh ne prašta, ali moraju se nastaviti reforme”.

"Loše je što se vraćamo ponovo u podjele, formiranje nove vlade će biti dug proces. Biće dug period prilagođavanja. Mi kao država ćemo izgubiti godinu i mislim da je to nepotrebno”, rekao je Spajić.

On je rekao da su privrednici “jako zabrinuti”, navodeći da su “naši prihodi za januar su na nivou plana i to da su prihodi iz 'Evrope sad' održivi pokazujemo u prvom mjesecu”.

"Zašto je moralo sada da se desi, nama to nije jasno", rekao je Spajić.

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica poručio je okupljenima da će “odbraniti slobodu i pravdu”.

Pobijedili smo kriminalce, pobijedićemo i izdajnike. Svi ljudski putevi 3. februara vode u Podgoricu, to je dan pred onu konačnu odluku, gdje će se vidjeti ko je izdajnik a ko nije, ko se drži zavjeta koji je dao a ko ne”, rekao je okupljenima poslanik Demokrata Momo Koprivica, najavljujući nova okupljanja.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozvao je građane da se okupe u četvrtak u 18 sati, dan prije, kako je rekao, najavljene izdaje, “da veličanstvenim skupom najmasovnije poruče da ni po koju cijenu neće dozvoliti izbornu prevaru, izdaju i poniženje svakog građanina Crne Gore”.

Stavovi učesnika protesta u Podgorici
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

Nećemo dozvoliti da nas vrate na 29. avgust 2020. i na 26. decembar 2019. godine. Ići ćemo naprijed”, rekao je Milačić.

Grupa od stotinjak ljudi odvojeno je protestovala ispred parlamenta, odakle su poručili da je političarima “da im je narod bitan samo u vrijeme izbora”.

Tada ste bili složni, a danas narod gleda kako se takmičite ko će više i bolje da nagrdi onog drugog. Mi da možemo, zamijenili bi i jedne i druge, ali ne možemo, naši ste pa kakvi god da ste”, rekao je Vojin Mićković, koji se predstavio kao jedan od organizatora protesta ispred Skupštine.

On je pozvao predstavnike parlamentarne većine da “u četvrtak 3. februara u 19 sati očekujemo predstavnike parlamentarne većine da dođu ispred naroda i kažu da je postignut dogovor unutar tri koalicije”.

Poruke sa protesta u Podgorici
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

Ukoliko ne dodje do dogovora, nemojte očekivati da će narod mirno posmatrati vašu izdaju. Pokažite da mislite i radite za ovaj narod”, rekao je.

Božidar Vujičić je upozorio da ukoliko DPS i URA podrže manjinsku Vladu, rizikuju da isprovociraju nemire u Crnoj Gori, jer je većinska volja građana 30. avgusta bila protiv DPS-a”.

XS
SM
MD
LG