Linkovi

Denver se vratio u život, Jokić i Marej "nokautirali" Timbervulfse u Mineapolisu


Nikola Jokić u duelu sa Karlom Entonijem Taunsom (Foto: Jesse Johnson-USA TODAY Sports)
Nikola Jokić u duelu sa Karlom Entonijem Taunsom (Foto: Jesse Johnson-USA TODAY Sports)

Šampion je još živ. Denver Nagetsi pobedili su gostima Minesota Timbervulfse sa 117:90 i smanjili na 2:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Četvrta utakmica na programu je u nedelju, a domaćin će ponovo biti ekipa Minesote.

Denver je večeras maltene odigrao bez greške, Nikola Jokić utakmicu je završio sa 24 poena, 14 skokova i devet asistencija. Isti poenterski učinak zabeležio je Džamal Mari, dok je Majkl Porter junior ubacio 21 poen.

U redovima domaće ekipe najbolji strelac bio je Entoni Edvards sa 19 poena, a Karl Entoni Tauns meč je završio sa 14 poena.

Denver je večeras zaista delovao kao da je "gladan" pobede, ali i ljut, sa željom da pokaže da ono što se desilo u prve dve utakmice nije pravo lice NBA šampiona.

Marej je bio taj koji je u prvom poluvremenu bio ofanzivno raspoložen i pogađao je iz svih pozicija. Jokić je organizovao igru Nagetsa, držao ekipu u odbrani i nije previše forsirao u napadu.

Odbrana Nagetsa je uspela da zaustavi najboljeg igrača Minesote Entonija Edvardsa i već u prvom poluvremenu gostujuća ekipa došla je do velikih 20 poena prednosti (45:25).

Pokušali su Timbervulfsi na početku drugog poluvremena da se vrate u meč, ali Nagetsi su lako odbili te napade.

U trećoj četvrtini su u timu Nagetsa "proradili" i Aron Gordon i Majkl Porter junior, vezali nekoliko trojki i otvorili vrata za izuzetno ubedljivu pobedu gostiju.

Odbrana Minesote ovaj put nije bila tako čvrsta i kompaktna, Nagetsi su uspeli da se adaptiraju na ono protivnika i na kraju je jedina dilema na utakmici bila sa kolikom razlikom će aktuelni šampion NBA lige da trijumfuje.

U samoj završnici utakmice trener Denvera Majk Meloun promešao je karte i dao šansu i igračima koji nemaju preveliku minutažu.

Košarkaš Indijane Endru Nembhard proslavlja trojku koja je odlučila utakmicu protiv Njujorka (Foto: AP/Michael Conroy)
Košarkaš Indijane Endru Nembhard proslavlja trojku koja je odlučila utakmicu protiv Njujorka (Foto: AP/Michael Conroy)

Indijana Pejsersi na svom terenu su pobedili Njujork Nikse sa 111:106 i smanjili zaostatak na 2:1 u seriji polufinala plej-ofa Istočne konferencije.

Heroj utakmice bio je Endru Nembhard koji je 17,8 sekundi pre kraja pogodio trojku i poveo domaćina ka trijumfu. Prethodno je najbolji igrač Niksa Džejlen Branson takođe trojkom izjednačio na 106:106.

Do odlučujućeg koša, Nembhard je pogodio samo jednom od sedam puta, ali je bio uporan i kada se “lomio” rezultat rešio da pokuša još jednom, napravivši korak unazad.

U nastavku utakmice Branson je probao da uzvrati istom merom i još jednom donese izjednačenje Niksima, ali nije uspeo, a zatim je Aron Nesmit sa dva pogođena slobodna bacanja potvrdio pobedu Pejsersa.

Četvrta utakmica ove serije igra se u nedelju, a domaćin je opet Indijana.

Niksima nije pomogla ni odlična partija Dontea Divinćenca koji je postigao 35 poena. Tajris Halibarton iz Indijane takođe je ubacio 35 poena, a zabeležio je i sedam asistencija.

Paskal Sijakam je dao 26 poena za Pejsere, a Majls Tarner je dodao 21 poen i 10 skokova. Kod Niksa, Branson je utakmicu završio sa 26 poena uprkos tome što je pre meča njegov nastup bio pod znakom pitanja zbog bola u desnoj nozi. Alek Burks je sa klupe dodao 14 poena, a dabl-dabl učinak ostvario je Džoš Hart sa 10 poena i 18 skokova.

Ranije u petak, NBA je kaznila trenera Indijane Rika Karlajla sa 35.000 dolara zbog toga što je javno kritikovao suđenje i doveo u pitanje integritet lige posle druge utakmice serije sa Niksima.

XS
SM
MD
LG