Linkovi

Desetine žrtava požara u indijskoj prestonici


Mesto požara u Nju Delhiju
Mesto požara u Nju Delhiju

Vlasti u Indiji istražuju uzrok katastrofalnog požara u jednoj fabrici u Nju Delhiju, u kojem su poginule najmanje 43 osobe.

Vatrogasci su bili prinuđeni da gase plamen sa udaljenosti od 100 metara, zato što je požar izbio u prolazu koji je bio preuzak za prolazak vatrogasnih kola.

Rođaci žrtava naveli su da su ih radnici, zarobljeni u zgradi, zvali telefonom i molili da zovu vatrogasnu službu.

Mnogi od radnika bili su migranti iz siromašne pogranične države Bihar na istoku Indije, koji su zarađivali dva dolara dnevno za pravljenje tašni, šešira i druge odeće, radili u dugim smenama i spavali u fabrici.

Policija je saopštila da su mnoge žrtve spavale kada je izbio požar u fabrici koja se nalazi blizu Sadar Bazara, najveće pijace za veleprodaju u Nju Delhiju. Vlasti istražuju da li je fabrika imala dozvolu za rad.

Indijski premijer Narendra Modi rekao je da je požar "užasan" , da su njegove misli i molitve uz one koji su izgubili voljene i da povređenima želi brzi oporavak.

Požari su uobičajeni u Indiji, gde graditelji i građani često ne poštuju bezbednosne standarde i zakone o izgradnji.

U februaru ove godine, 17 osoba poginulo je u požaru u jednom hotelu u prestonici, koji je izbio u nelegalnoj kuhinji na krovu zgrade.

XS
SM
MD
LG