Linkovi

DF predlaže vraćanje mandata i nove izbore


Lideri Demokratskog fronta na konferenciji za novinare u Skupštini
Lideri Demokratskog fronta na konferenciji za novinare u Skupštini

Poslanici vladajućeg Demokratskog fronta saopštili su u subotu da njihova inicijativa za formiranje nove vlade nije dobila podršku parlemantarne većine, te da će “kolegama iz parlamentarne većine i autentičnim predstavnicima nacionalnih manjina predložiti da vrate mandat građanima, da ponovo biraju svoje predstavnike”.

“To je najpoštenije i najčistije rješenje,gdje će građani Crne Gorer ponovo u Skupštini birati svoje predstavnike. Vjerujemo da će ti predstavnici biti bolje sreće od nas i biti mudriji od nas, da će izabrati Vladu koja može da odgovori zahtjevima većinske Crne Gore”, kazao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić na konferenciji za novinare u Skupštini Crne Gore.

Mandić je rekao je neće podržati inicijativu za smjenu Vlade Zdravka Krivokapića, te da neće biti u skupštinskoj sali kada se u ponedeljak bude glasalo o inicijativi koju je podržalo 40 poslanika opozicije da se izglasa nepovjerenje aktuelnoj Vladi.

"Demokratski front neće podržati inicijativu DPS-a za smjenu Vlade Zdravka Krivokapića, ne zbog toga što je to loša inicijativa i što mi imamo dobro mišljenje o Zdravku Krivokapiću i njegovoj Vladi. Naši poslanici u ponedeljak, kada se završi rasprava i kada bude došlo o glasanja, neće biti u sali, neće učestvovati u glasanju i jasno će saopštiti da ne podržavaju Vladu Krivokapića. Nakon tog glasanja imaćemo vrlo važne podatke koji će se iskazati kroz broj glasova koji ne podržavaju Vladu i nalaze se van skupštinske sale i kroz one glasove koji će glasati i koji će saopštiti kakav oni imaju odnos”, naveo je Mandić.

On, kako je kazao, pretpostavlja da će podrška inicijativi opozicije za smjenu Vlade ostati na četrdeset poslanika.

Lider PzP-a Nebojša Medojević ocijenio je da je “ovo najpoštenija inicijativa DF-a”.

"Nećemo rušiti Vladu sa DPS-om već ćemo vratiti mandat građanima", rekao je Medojević.

Predsjednik DNP-a, jednog od konstituenata DF-a, Milan Knežević, rekao je da nakon "svih kompromisa čista obraza izlaze pred građane i vraćaju im mandate”

“Mila Đukanovića ne vraća DF nego oni koji ovih dana tajno pregovaraju sa njim i oni koji ovih dana javno glasaju sa njim za zajedničke predloge zakona i personalna rješenja. Spremni smo da idemo na izbore i da prekinemo ovu agoniju”, saopštio je Knežević.

XS
SM
MD
LG