Linkovi

Eksl Rouz tužen zbog navodnog silovanja iz 1989.


Eksl Rouz na koncertu na britanskom Glastonberiju, 24. jun 2023. (foto: AP/Joel C Ryan)
Eksl Rouz na koncertu na britanskom Glastonberiju, 24. jun 2023. (foto: AP/Joel C Ryan)

Nekadašnja manekenka magazina Penthaus tužila je pevača grupe Ganz N'Rouzez, Eskla Rouza, za silovanje koje se navodno dogodilo 1989. u hotelu u Njujorku. Ona tvrdi da joj je taj incidenti izazvao anksioznost i depresiju i da je naškodio njenoj karijeri.

Šila Kenedi podnela je tužbu pred vrhovnim sudom države Njujork na Menhetnu i traži nedefinisanu materijalnu štetu i kaznene mere za fizičke povrede, bol i patnju, ozbiljan emocionalniu stres, poniženje, anksioznost i ekonomsku štetu.

Kenedi je podnela tužbu u Njujorku zahvaljujući zakonu koji omogućava žrtvama da tuže napadače i posle nekoliko decenija. Međutim, važenje tog propisa ističe u petak.

Rouzov advokat Alan S. Gatmen istakao je da se "jednostavno rečeno, incident nikada nije ni desio".

"Primetno je da je ova izmišljena tužba podneta dan pred isticanje važenja zakona u Njujorku".

Advokat je dodao da se "gospodin Rouz, iako ne poriče mogućnost da se usput fotografisao sa fanovima, ne seća da se sastao, niti da je razgovarao sa tužiljom, i da nije čuo izmišljene optužbe pre nego što je tužba podneta."

"Gospodin Rouz veruje da će slučaj biti okončan u njegovu korist".

Kenedi u tužbi tvrdi da je upoznala Rouza u jednom noćnom klubu na Menhetnu 1989. godine i da je tada pozvao da se pridruži zabavi u njegovoj hotelskoj sobi.

Prema njenim rečima, ona je prvo videla Rouza kako ima seks sa drugom ženom, na koju je potom pobesneo i isterao je iz sobe. Onda se, kaže Kenedi, okrenuo ka njoj, vukao je po podu za kosu, vezao joj ruke najlon čarapama i onda je seksualno napao otpozadi.

"Rouz nije pokušao ni da pita da li se Kenedi slaže sa tim. Tretirao ju je kao stvar koja služi isključivo njegovom seksualnom zadovoljstvu", navodi se u tužbi.
Dodaje se da je zbog tog napada Šila Kenedi dugoročno oštećena na emotivnom, fizičnom, psihološkom i finansijskom planu i da je iskazivala simptome slične post-traumatskom stresnom poremećaju svaki put kada je čula njegovo ime ili muziku grupe Ganz N' Rouzez.

Dijagnostikovane su joj anksioznost i depresija zbog napada, a nije mogla ni da zarađuje kao ranije jer je izbegavla noćne klubove i ostala mesta gde je mogla da sretne Rouza ili čuje njegovu muziku, a socijalni kontakti su bili veoma važni za njenu karijeru, navodi se u tužbi.

Kenedi je već u prošlosti iznosila ove optuže protiv Rouza, uključujući i u knjizi "Ničiji ljubimac" i dokumentarcu "Gledaj na drugu stranu" o seksualnoj zloupotrebi žena u muzičkoj industriji.

XS
SM
MD
LG