Linkovi

Preminula Katarina Radović, voditeljka "Otvorenog studija" Glasa Amerike


ARHIVA - Katarina Radović dok je vodila "Otvoreni studio" (Foto: VOA)
ARHIVA - Katarina Radović dok je vodila "Otvoreni studio" (Foto: VOA)

Bivša voditeljka televizijskog programa Glasa Amerike Katarina Radović preminula je u Betezdi, predgrađu Vašingtona, u saveznoj državi Merilend, u 69. godini.

U Glas Amerike došla je 1989. Radila je kao reporter, novinar i urednik u radio programu. Posle pokretanja televizijskog programa 1996. godine, vodila je i uređivala emisiju “Otvoreni studio”. Penzionisala se 2022. godine.

"Katarina je svojom izuzetnom radnom i novinarskom etikom značajno doprinela da Glas Amerike u Srbiji i na Balkanu bude alternativa propagandi i kredibilan izvor vesti, posebno kada su u pitanju priče iz Amerike i informacije o odnosima Sjedinjenih Država sa zemljama u regionu”, rekao je Alen Mlatišuma, direktor Evroazijske divizije, koji je sa sa Katarinom Radović radio u istoj redakciji od 2003. do 2008. godine.

Vejvoda: Najmanje promena u politici prema Balkanu
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:15 0:00

Tokom više od 30 godina u Srpskom servisu Glasa Amerike, Radović je svojim reportažama delila Ameriku sa milionima gledalaca i slušalaca. Intervjuisala je brojne američke i strane diplomate, zakonodavce, značajne državne funkcionere, umetnike i sportiste.

Pre dolaska u Glas Amerike, Katarina Radović je bila zaposlena u ambasadi SAD u Beogradu.

O datumu i vremenu sahrane javnost će biti naknadno obaveštena.

XS
SM
MD
LG