Linkovi

Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića: Svedočenja koja ne pomažu


ARHIVA - Ročište u okviru suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića, u Prištini, 18. januara 2022. (Foto: VOA)
ARHIVA - Ročište u okviru suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića, u Prištini, 18. januara 2022. (Foto: VOA)

U Osnovnom sudu u Prištini nastavljno je suđenje osumnjičenima za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, saslušanjem dva svedoka. Pojedini advokati optuženih navode da današnja svedočenja nemaju veze sa ubistvom Olivera Ivanovića.

U nastavku suđenja osumnjičenima za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića svedočila je R.R, majka Ivice Rajčiča koji je ubijen 26. decembra 2014. godine. u Severnoj Mitrovici. Kao svedok u ovom procesu ona je pozvana zbog iskaza datog tužilaštvu 10. decembra 2018. godine, kada je navela da je grupa koja se dovodi u vezu sa ubistvom njenog sina povezana i sa ubistvom Olivera Ivanovića. Međutim onanije potvrdila taj iskaz, navodeći da je zaboravila šta je tada rekla.

"Mi smo danas imali svedoka koji se ne seća ničeg, zaboravila je sve, čak i izjavu koju je dala u Tužilaštvu i policiji. Imali smo dve njene izjave međutim ona nije ostala pri tim izjavama koje je ranije dala. Iz kog razloga ne znamo. Ona je u tim izjavama detaljno opisala i detaljno navela lica za koja smatra da su odgovorni i za ubistvo Olivera Ivanovića i za ubistvo njenog sina. Međutim, mi danas nismo čuli nijedno ime i ništa od onoga što je ona navela u prethodnoj izjavi koju je dala i Tužilaštvu i policiji", rekla je advokatica Jovana Filipović, koja zastupa optuženu Silvanu Arsović.

Posle R.R. svedočio je D.J. koji je na početku saslušanja rekao da iskazi koje je ranije davao tužilaštvu nemaju nemaju veze sa ubistvom Olivera Ivanovića već sa dešavanjima tokom izborne kampanje 2017. godine i napadima na njegovu i kancelariju njegovog sina.

Tom Gaši, advokat Radeta Basare, jednog od optuženih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, rekao je da i današnji svedoci nemaju nikakve veze sa ubistvom Olivera Ivanovića.

„Većina svedoka menja svoje iskaze na ovom maratonskom suđenju koje traje već dve godine. Smatram da nemaju razloga da menjaju svoje izjave u postupku. Međutim, svedokinja koja je danas bila na suđenju, nije pomogla sudu da dođe do istine. Ona je bila ošamućena i više je govorila o ubistvu svog sina i ja mislim da ona nema nikakvih konkretnih saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića. Ukoliko ona nema saznanja o ubistvu svog sina, kako može da zna nešto o ubistvu Olivera Ivanovića“, kazao je Tom Gaši.

Sledeće sudsko ročište u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića zakazano je za 28. februar kada će biti ispitana još dva svedoka

XS
SM
MD
LG