Linkovi

Kosovska policija zaplenila novac u objektu Uprave za trezor NBS u Leposaviću


ARHIVA - Leposavić (Foto: REUTERS/Valdrin Xhemaj)
ARHIVA - Leposavić (Foto: REUTERS/Valdrin Xhemaj)

Kosovska policija saopštila je da je tokom akcije u četvrtak u objektu Uprave za trezor Narodne banke Srbije u Leposaviću zaplenjeno više od pet miliona dinara, 57.000 američkih dolara, 10.000 evra i 2.700 švajcarskih franaka.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani rekao je za Glas Amerike da je akcija u Leposaviću izvršena po nalogu suda u Mitrovici zbog sumnje na pranje novca i zloupotrebu privrednih ovlašćenja.

Zaplenjen novac u objektu NBS u Leposaviću
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00


Sa nalogom suda smo otišli tamo, ekonomski privredni kriminal iz Prištine bio je tu, a mi smo asistirali. Odneta je dokumentacija kao dokaz, neki pečati, kompjuteri, novac u gotovini – dinari, evri, dolari i sada je istraga u toku. Nismo uhapsili nikoga. Najverovatnije sledeće nedelje biće ispitivanja menadžera te zgrade, Narodne banke Srbije i Uprave trezora Ministarstva finansija Srbije”, rekao je Eljšani.

Filijala Uprave za trezor Narodne banke Srbije u Leposaviću šesta je finansijska institucija koju su kosovske vlasti zatvorile u poslednjih pet meseci na severu Kosova.

Maja meseca ove godine zatvorena je filijala Uprave za trezor čije je sedište bilo u Severnoj Mitrovici, kao u četiri poslovnice Banke poštanske štedionice u Leposaviću, Zvečanu, Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku.

XS
SM
MD
LG