Linkovi

Majkrosoft otpušta 10.000 radnika


ARHIVA - Kancelarija Majkrosofta i Nokije u Finskoj, 16. jul 2014.
ARHIVA - Kancelarija Majkrosofta i Nokije u Finskoj, 16. jul 2014.

Majkrosoft je u sredu saopštio da će do kraja trećeg tromesečja fiskalne 2023. zatvoriti 10.000 radnih mesta, što je najnoviji znak da se otpuštanje radnika ubrzava u američkom tehnološkom sektoru.

Otpuštanja i drupgi troškovi sa kojima se kompa nija suočava koštaće je milijardu i 200 miliona u drugom tromesečju fiskalne 2023. (januar-mart), što predstavlja negativan uticaj od 12 centi profita po deonici, saopštio je Majkrosoft.

U poruci zaposlenima, u koju je uvid imala agencija Rojters, direktor Majkrosofta Satja Nadela rekao je da klijenti žele da "optimalizuju svoju digitalnu potrošnju kako bi postigli više toga sa manje sredstava", kao i da kompanija želi da bude veoma oprezna "pošto su neki delovi sveta u recesiji, a drugi očekuju da se ona dogodi".

Majkrosoft je prošlog jula saopštio da je eliminisao određeni, manji broj radnih mesta, dok je vebsajt "Aksios" u oktobru objavio da je kompanija otpustila nešto manje od hiljadu zaposlenih u nekoliko svojih odeljenja.

Fima na čijem je čelu Satja Nadela takođe ima problem manjkom potražnje na tržištu personalnih računara nakon što je prošao panedmijski "bum", zbog čega je smanjena potražnja za Majkrosoftovim Vindouzom i pratećim softverima.

XS
SM
MD
LG