Linkovi

Denver slavio u Čikagu, Jokić opet na korak od "tripl-dabla"


Nikola Jokić u duelu sa košarkašem Čikago Bulsa Džastinom Holidejom (Foto. Reuters/Kamil Krzaczynski-USA TODAY Sports)
Nikola Jokić u duelu sa košarkašem Čikago Bulsa Džastinom Holidejom (Foto. Reuters/Kamil Krzaczynski-USA TODAY Sports)

Košarkaši Denvera ostvarili su i šestu pobedu u prvih sedam mečeva ove sezone, kada je Pol Milsep, posle skoka u napadu, desetinku pre kraja produžetka, iz "odbojke" doneo konačnih 108:107 u Čikagu.

Nikola Jokić pružio je još jednu sjajnu partiju, ponovo mu je zamalo izmakao "tripl-dabl", a mogao je da bude i tragičar, da posle njegovog promašaja u poslednjem napadu, Milsep nije poentirao za pobedu.

Jokić je za 33 minuta igre postigao 22 poena (6-14 dvojke, 3-6 trojke, 1-1 penali) od čega 8 u produžetku, u kojem su Nagetsi postigli ukupno 10. Pored toga 23-godišnji Somborac imao je 12 skokova, 9 asistencija, 3 blokade i 2 ukradene lopte, a posle utamice tradicionalno je posvetio vreme i brojnim srpskim navijačima u "Junajted centru".

Milsep je završio utakmicu sa 19 poena, 6 skokova i 3 blokade, Geri Heris je ubacio 16, Majls Plamli 13, a Džamal Mari 12 poena. Bulse je sa 28 poena predvodio Zek Levin, dok je Vendel Karter mlađi ubacio rekord karijere - 25.

Veče je obeležio nekadašnji MVP ligaškog dela sezone Derik Rouz, koji se od 2011. kada je osvojio prestižno priznanje mučio s povredama, a prošle sezone se u jednom trenutku činilo da bi mogao da se povuče. Rouz je u duelu svoje Minesote i Jute prvi put u karijeri postigao 50 poena (6 asistencija, 4 skoka) i predvodio Timbervulvse do konačnih 128:125.

U odsustvu Džimija Batlera i Džefa Tiga, Rouze je preuzeo odgovornost zajedno sa mladim snagama - Karl Entoni Taunsom (28 poena, 16 skokova, 4 asistencije) i Endrjuom Viginsom (19 poena).

XS
SM
MD
LG