Linkovi

Novi "tripl-dabl" Jokića, Denver vratio "brejk"


Nikola Jokić šutira preko Enesa Kantera u prvom poluvremenu četvrte utakmice polufinala Zapada u Portlandu (Foto: AP/Craig Mitchelldyer)
Nikola Jokić šutira preko Enesa Kantera u prvom poluvremenu četvrte utakmice polufinala Zapada u Portlandu (Foto: AP/Craig Mitchelldyer)

Košarkaši Denvera pobedili su Portland - 116:112 u četvrtoj utakmici polufinala Zapada i izjednačili na 2-2 u seriji, u kojoj sada ponovo imaju prednbot domaćeg parketa.

Nikola Jokić je manje od 48 sati posle spektakularne treće utakmice, u kojoj je odigrano četiri produžetka, a on sam na parketu proveo 65 minuta (više od bilo kog NBA igrača u plej-ofu, još od 1953. godine), ponovo ostvario "tripl-dabl", četvrti na 11 utakmica u svom prvom doigravanju, što je do sada u istoriji NBA lige ostvario samo legendarni Medžik Džonson, koji je u svom prvom plej-ofu zabeležio pet. Takođe, sa četiri "tripl-dabla", Jokić je srušio klupski rekord koji je do sada držao Lafajet "Fet" Liver.

Jokić je igrao 38 i po minuta, postigao 21 poen (7-14, 1-1, 4-4), uz 12 skokova, 11 asistencija i 2 ukradene lopte, i uz Džamala Marija bio najzaslužniji za trijumf gostiju. Mari je završio sa 34 poena, a bio je nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja 11-11, uključujući 6-6 u poslednjih 20 sekundi utakmice, kada su Blejzersi pokušali da se vrate u penal završnici.

Pored Jokića i Marija istakli su se Pol Milsep, koji je imao "tripl-dabl" - 21 poen i 10 skokova, Geri Heris sa 14 i Vil Barton sa 11 poena i dve važne trojke u završnici poslednje četvrtine.

Jokić je u samoj završnici kako izgleda dobio udarac u desno koleno, ali su posle utakmice i on i Meloun izjavili da je sve u redu.

Srpska košarka i NBA liga - savršen spoj - 2. deo
please wait

No media source currently available

0:00 0:23:37 0:00

Najefikasniji u poraženom timu bio je Si Džej Mekalum sa 29 poena, Demijan Lilard je ubacio 28, Al Faruk Aminu 19, a Set Kari 16 - sve u prvom poluvremenu, u kojem je Portland imao šest razlike, pre nego što je Denver serijom 11:1 u trećoj četvertini preuzeo kontrolu i čuvao prednost do kraja.

Peta utakmica serije igra se u Denveru, u utorak uveče.

2-2 i u seriji Toronto - Filadelfija

Ranije danas, Toronto je trijumfovao u Filaldelfiji - 101:96 i takođe izjednačio na 2-2 u seriji polufinala Istoka. Dominirao je Kavai Lenard sa 39 poena, uz 14 skokova i 5 assistencija, dok je kod poraženih Džimi Batler završio sa 29 poena i 11 skokova. Boban Marjanović nije ulazio za Sikserse.

XS
SM
MD
LG