Linkovi

Severna Koreja odbacila kritiku Saveta bezbednosti


Predsednik Severne Koreje Kim Džong Un
Predsednik Severne Koreje Kim Džong Un

Severna Koreja navodi se da se ne može tolerisati da Savet bezbednosti „zažmuri“ na američke nuklearne manevre, a istovremeno osudi severno korejske vežbe u cilju lansiranja raketa namenjenih u odbrambene svrhe

Severna Koreja je pretila da će sprovesti, kako je rečeno, „novu formu nuklearne probe“ pošto je Savet bezbednosti UN-a osudio Pjongjang zbog nedavnih lasiranja balističkih raketa.

U današnjem saopštenju severnokorejskog Ministarstva inostranih poslova navodi se da se ne može tolerisati da Savet bezbednosti „zažmuri“ na američke nuklearne manevre, a istovremeno osudi severno korejske vežbe u cilju lansiranja raketa namenjenih u odbrambene svrhe.

Pošto je Severna Koreja u sredu ispalila dve balističke rakete u more nadomak obale korejskog poluostrva, Savet bezbednosti je osudio narednog dana osudio taj potez rekavši da se njima krše rezolucije Ujedinjenih nacija.

Pjongjang je tokom proteklih nedelja lansirao niz raketa i projektila srednjeg dometa kao reakciju na zajedničke vojne manevre Sjedinjenih Država i Južne Koreje.
XS
SM
MD
LG