Linkovi

Nju Meksiko: U pucnjavi ubijeno najmanje četvoro, uključujući napadača, više ranjenih


Ilustracija: Policijska traka
Ilustracija: Policijska traka

Najmanje četiri osobe su ubijene, uključujući i napadača, a više ih je ranjeno u ponedjeljak nakon pucnjave u Farmingtonu, saopštila je policija. Škole u cijelom gradu su zatvorene.

"Imaviše civilnih žrtava", izvijestila je policija Farmingtona putem Fejsbuka, dodajući da je napadaču "pružen otpor" i da je "ubijen na licu mjesta".

Takođe je navedeno da su ranjena dva policajca, pripadnik gradske policije i pripadnik državne policije Nju Meksika, te da su oboje u stabilnom stanju u Regionalnom medicinskom centru San Huan.

"Identitet osumnjičenika je nepoznat i nema drugih poznatih prijetnji u ovom trenutku", navela je policija, dodajući da su reagovale gradska, okružna i državna policija.

Pucnjava je prijavljena malo nakon 11 sati u području Bruksajd Parka, a sve gradske škole stavljene su u, kako su ih zvaničnici nazvali, "preventivno zatvaranje". Tri obližnje škole ostale su u tom statusu.

Službenica u kancelariji šerifa okruga San Huan, Megan Mičel, nazvala je incident "otvorenom i aktivnom istragom koja je u toku", dodajući da ne može da saopšti više informacija.

Federalni agenti iz Finiksa uputili su se u Farmington, objavio je Biro za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive putem Tvitera.

Farmington je grad s gotovo 50.000 stanovnika u sjeverozapadnom Nju Meksiku, a od glavnog grada te savezne države Albukerkija.

XS
SM
MD
LG