Linkovi

Dvojica policajaca u Lučanima udaljena sa posla zbog teške povrede službene dužnosti


ILUSTRACIJA - pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije
ILUSTRACIJA - pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije

Protiv dvojice policijskih službenika policijske stanice u Lučanima u Srbiji pokrenut je disciplinski postupak za teške povrede službene dužnosti, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

Kako je izjavio ministar policije i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, sumnja se da su dvojica policajca prekoračila policijska ovlašćenja prilikom postupanja prema R. Đ. koji je doveden u prostorije policijske stanice u tom mestu.

"Policajci su udalјeni sa posla do okončanja disciplinskog postupka. O slučaju je obavešteno nadležno tužilaštvo", izjavio je Dačić.

R. Đ. je prethodno za nekoliko beogradskih medija izjavio da je 3. jula uveče "bio žrtva torture dvojice policajaca" pošto su ga izveli iz kafića u Guči sa proslave rođenja kćerke.

Rekao je da su ga priveli, jer kod sebe nije imao ličnu kartu i da su ga potom odvezli van naseljenog mesta gde su ga, kako tvrdi, "šamarali, udarali pesnicama, laktovima i kundakom od oružja".

Policijska uprava (PU) u Čačku saopštila je da je pokrenula disciplinski postupak za teške povrede službene dužnosti protiv dvojice službenika policijske stanice u Lučanima.

PU Čačak navodi da se sumnja da su protivpravno primenili policijska ovlašćenja prilikom postupanja prema muškarcu (21) koji je 4. jula doveden u prostorije policijske stanice.

Dodaje se da su ga pripadnici PS Lučani doveli posle prijave da je velikom brzinom vozio motorcikl kroz Guču, pošto su ga pronašli u jednom ugostitelјskom objektu.

"Pošto je napustio policijsku stanicu, R. Đ. je u Domu zdravlјa u Guči zatražio lekarsku pomoć zbog povreda koje je, kako je izjavio, zadobio od policajaca", navodi PU Čačak.

Reagovalo je i Osnovno javno tužilaštvo u Čačku koje je naložilo prikuplјanje potrebnih obaveštenja posle čega će se izjasniti o eventualnom postojanju elemenata krivičnog dela.

U izvešaju su korišćeni materijali agencije Fonet.
XS
SM
MD
LG