Linkovi

Policija u Oklahomi pronašla sedam tijela tokom potrage za nestalim tinejdžerkama


Oglas Saobraćajne policije u Oklahomi koji s lijeva na desno pokazuje Ajvi Vebster, Britani Bruer i osuđivanog seksualnog prestupnika Džesija Mekfadena, čiji nestanak je prijavljen 1. maja 2023. godine. (Foto: AP/Oklahoma Highway Patrol)
Oglas Saobraćajne policije u Oklahomi koji s lijeva na desno pokazuje Ajvi Vebster, Britani Bruer i osuđivanog seksualnog prestupnika Džesija Mekfadena, čiji nestanak je prijavljen 1. maja 2023. godine. (Foto: AP/Oklahoma Highway Patrol)

Tokom pretrage seoskog imanja u saveznoj državi Oklahoma vlasti su otkrile posmrtne ostatke sedam osoba. Lokalni šerif je naveo da vjeruje kako se među pronađenim tijelima nalaze i dvije tinejdžerke, te osuđivani seksualni prestupnik, za kojima je policija i tragala.

Šerif okruga Okmuldži Edi Rajs izjavio je da će državni medicinski istražitelj morati da potvrdi identitet žrtava, ali da vjeruje da su pronašli osobe koje su i tražili: Ajvi Vebster (14), Britani Bruer (16) i osuđivanog seksualnog prestupnika Džesija Mekfadena (39).

"Više ne tražimo", rekao je Rajs. “Vjerujemo da smo jutros pronašli sve što smo tražili. Naša su srca uz porodice i prijatelje, školske kolege i sve ostale”.

Šerif je odbio da pruži dodatne detalje o tome kako su tinejdžerke umrle ili bilo koje dodatne informacije.

Dženet Majo (59) iz grada Vestvil u Oklahomi, navela je u utorak da su je iz šerifove kancelarije obavijestili da su među pronađenim tijelima njena ćerka Holi Ges (35), kao i unuci Rajli Elizabet Elen (17), Majkl Džejms Majo (15) i Tifani Dor Ger (13).

Tijela su pronađena u ponedjeljak 1. maja tokom potrage u blizini grada Henrijeta, koji ima oko 6.000 stanovnika i udaljen je oko 145 kilometara istočno od Oklahoma Sitija, rekao je Džerald Dejvidson, portparol Državne kancelarije za istrage Oklahome.

Nestanak tinejdžerki prijavljen je ranije tog dana, a tijela su pronašli pripadnici Saobraćajne policije Oklahome.

U oglasu kojim je policija objavila da je potraga za nestalima u toku navedeno je da su tinejdžerke navodno viđene kako putuju sa Mekfadenom, koji je bio upisan u registar seksualnih prestupnika Oklahome. Zatvorska evidencija Odjela za služenje kazni u Oklahomi pokazuje da je Mekfaden 2003. godine osuđen za silovanje prvog stepena i da je u oktobru 2020. godine pušten na slobodu.

Sudski podaci pokazuju da je Mekfaden trebalo da se pojavi na sudu u ponedeljak radi početka suđenja pred porotom, pod optužbama za nagovaranje maloljetne osobe na seksualno ponašanje i posjedovanje dječje pornografije.

Do objave ovog teksta, Mekfadenovi advokati nisu odgovorili na upit koji im je o tom slučaju dostavljen u ponedeljak naveče.

Otac Britani Bruer rekao je za televiziju KOTV iz Talse da je njegova ćerka jedno od otkrivenih tijela.

Britani je bila otvorena osoba. Ona je zapravo odabrana da bude mis Henrijete... za nacionalno takmičenje za izbor za mis u julu u Talsi. A sada neće moći jer je mrtva. Nema je više", rekao je Nejtan Bruer.

"To je najgora noćna mora roditelja, a ja je proživljavam", rekao je Bruer stotinama okupljenih tokom bdijenja u ponedeljak naveče. Naveo je da je njegova ćerka željela biti učiteljica ili veterinarka.

"Jednostavno sam izgubljen", dodao je Bruer.

Javne škole u Henrijeti objavile su na Fejsbuku i na svojoj veb stranici da tuguju zbog gubitka svojih učenika i da će održavanje časova biti nastavljeno, te da će đacima biti dostpni stručnjaci za mentalno zdravlje i sveštenstvo, uz napomenu da razumiju ako neki od roditelja žele da im djeca ostanu kod kuće.

XS
SM
MD
LG