Linkovi

Pompeo: Ne zataškavamo Kašogijevo ubistvo


Državni sekretar SAD Majk Pompeo u Budimpešti
Državni sekretar SAD Majk Pompeo u Budimpešti

SAD će nastaviti da istražuju ubistvo novinara Džamala Kašogija i ne zataškavaju njegovo ubistvo, rekao je američki državni sekretar Majk Pompeo.

Pompeo, koji je u poseti Mađarskoj, kazao je da će Vašington "preduzeti nešto više" u vezi sa tragičnim događajem, iako je 8. februara propušten rok koji je Kongres postavio Trampovoj adminsitraciji da utvrdi ko je odgovoran za Kašogijevo ubistvo u ambasadi Saudijske Arabije u Istanbulu.

"Amerika je već reagovala na tragično ubistvo Džamala Kašogija i nastavićemo našu istragu o tome. Predsednik nije mogao biti jasniji: kada dobijemo dodatne informacije, utvrdićemo ko je odgovoran za ubistvo", rekao je Pompeo.

Saudijski novinar Džamal Kašogi, kolumnista Vašington posta ubijen je 2. oktobra 2018. u anbasadi Saudijske Arabije u Istanbulu, a njegovo telo nikada nije pronađeno.

Saudijska Arabija je za to optužila odmetnike i optužila 11 osoba za ubistvo. Ipak, mnogi odgovornim smatraju saudijskog princa Mohameda bin Salmana.

Njujork tajms je prošle nedelje objavio da je saudijski princ 2017. saradniku preneo da će "potrošiti metak" na Kašogija ako se ne vrati kući i ne prestane sa kritikom vlasti.

Saudijski minsitar spoljnih poslova nije komentarisao priču Njujork tajmsa, ali je negirao da je princ umešan u ubistvo.

XS
SM
MD
LG