Linkovi

Preminuo Piter Mejhju, "Čubaka" iz Ratova zvezda


Piter Mejhju na evropskoj premijeri filma "Ratovi zvezda: Buđenje sile" u Londonu, 16. decembra 2015.
Piter Mejhju na evropskoj premijeri filma "Ratovi zvezda: Buđenje sile" u Londonu, 16. decembra 2015.

Britanski glumac Piter Mejhju, koji je glumio Čubaku, dlakavog drugara i saputnika Hana Soloa u pet filmova iz serijala "Ratovi zvezda", preminuo je u 75. godini, saopštila je njegova porodica na Tviteru.

Glumac je preminuo u svojoj kući u Teksasu.

Glumac visok 2 metra i 20 santimetara bio je savršen izbor da glumi 200 godina starog Vukija - kompanjona i kopilota svemirskog avanturitste Hana Soloa, u originalnom filmu iz 1977. godine.

Mejhju se penzionisao iz zdravstvenih razloga. Njegova porodica je saopštila da je "iz invalidskih kolica ustao" da bi poslednji put glumio Čuija u filmu "Ratovi zvezda: Buđenje sile" 2015. Bio je i konsultant na snimanju sledećeg nastavka "Poslednji džedaj", i obučavao svog naslednika Džunasa Suotama kako da glumi Vukija.

Iz galaksije Ratova zvezda stižu uspomene na Čubaku. Mark Hamil, koji je glumio Luka Skajvoker, nazvao je Mejhjua "najnežnijim džinom" i "vernim prijateljem."

Harison Ford, koji je glumio Hana Soloa, saopštio je da je Metju "uložio dušu u svog junaka". "Ja i milioni drugih nikada nećemo zaboraviti Pitera i to što nam je pružio."

Porodica je saopštila da planira javnu komemoraciju za njegove fanove u decembru.

XS
SM
MD
LG