Linkovi

Tramp godinama nije plaćao federalni porez?


Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp na skupu u Mičigenu.
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp na skupu u Mičigenu.

Američki republikanski predsednički kandidat Donald Tramp je u svojim poreskim dokumentima iz 1995. tvrdio da je imao gubitak od 916 miliona dolara, navodi dnevnik Njujork Tajms i beleži da je "ovo znatno poresko izuzeće", od gotovo milijardu dolara, moglo Trampu da omogući "da legalno izbegne plaćanje bilo kakvog federalnog poreza tokom narednog perioda od čak 18 godina.

Njujork Tajms ističe da je konsutlovao poreske stručnjake koji kažu da ne vide ništa ilegalno u Trampovim poreskim dokumentima u kojima je iskorišćena ta provizija poreskog zakona, "koju", navodi ugledni dnevni list "posebno koriste američke dinastije, koje drže svoje bogatstvo unutar izuzetno komlikovanih mreža partnerstva".

U današnjem odgovoru na taj članak Tramp je na tviteru zabeležio: "Ja poznajem naš kompleksni poreski zakon bolje no iko ko se ikada kandidovao za predsednika i jedini sam koji može da dovede taj zakon u red."

Demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton je u debati održanoj u ponedeljak, nagadjala da Tramp možda nije platio federalni porez, jer odbija da pruži na uvid svoja poreska dokumenta. Tramp joj je tokom debate na to odgovorio: "To znači da sam pametan."

XS
SM
MD
LG