Linkovi

Rusija saopštila da je ukrajinski dron pogodio rafineriju nafte


Automobil prolazi mračnom ulicom tokom delimičnog nestanka struje u Kijevu, u Ukrajini, 5. juna 2024, nakon ruskih udara na ukrajinsku energetsku infrastrukturu.
Automobil prolazi mračnom ulicom tokom delimičnog nestanka struje u Kijevu, u Ukrajini, 5. juna 2024, nakon ruskih udara na ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

Zvaničnici na jugozapadu Rusije saopštili su u četvrtak da je ukrajinski napad dronom izazvao požar u rafineriji nafte.

Vasilij Golubev, regionalni guverner regiona Rostov na Donu, rekao je na Telegramu da je u napadu pogođena rafineriju Novošahtinsk i da je njen rad obustavljen.

U ruskoj oblasti Belgorod, guverner Vjačeslav Gladkov rekao je da je ukrajinski dron "kamikaza" udario u skladište nafte u Starom Oskolu. U drugom napadu dronom oštećeno je poljoprivredno preduzeće u Belgorodu, rekao je Gladkov.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u četvrtak da je presrelo šest ukrajinskih dronova iznad Belgoroda, kao i 13 iznad Krima koji je pod ruskom okupacijom.

Ukrajinska vojska izvestila je u četvrtak da je oborila 17 od 18 dronova koje je Rusija lansirala u napadima tokom noći.

Ukrajinske vazduhoplovne snage su saopštile da su presretanja izvršena iznad oblasti Herson, Hmeljnicki, Nikolajev i Zaporožja.

Serhi Tiurin, guverner oblasti Hmeljnicki, prijavio je štetu na infrastrukturnom objektu, ali saopštio da niko nije povređen u napadu.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u sredu da bi Rusija mogla da upotrebi nuklearno oružje ako bude ugrožen njen suverenitet.

"Ako nečije akcije ugrožavaju naš suverenitet i teritorijalni integritet, smatramo da je moguće da upotrebimo sva sredstva koja su nam na raspolaganju", rekao je Putin, navodeći kako je rekao bezbednosnu politiku njegove zemlje.

U izveštaju su korišćeni materijali agencia Asošijeted pres, Rojters i Agencije Frans pres.
XS
SM
MD
LG