Linkovi

Šetnja za Ukrajinu u nedelju u Beogradu


Arhiva - Skup podrške Ukrajini u Beogradu, Srbija, 22. marta 2022.
Arhiva - Skup podrške Ukrajini u Beogradu, Srbija, 22. marta 2022.

Neformalna grupa građana "Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata" pozvali su danas građane na mirni skup i šetnju podrške narodu Ukrajine u borbi protiv agresije i narodima Rusije i Belorusije u njihovoj borbi protiv diktature, u nedelju 20. marta od 14 časova na Trgu republike.

U saopštenju se podseća da su se prvog dana rata u Ukrajini spontano okupili ispred ambasade Ruske Federacije u Beogradu.

Skup podrške Ukrajini u Beogradu, protiv invazije Rusije
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

Mi, građani Srbije i pripadnici ruske, ukrajinske i beloruske dijaspore u Srbiji osuđujemo bratoubilački rat protiv naroda Ukrajine i svakoga ko ga pravda i zahtevamo od političara da prekinu bilo koju saradnju sa partijom "Jedinstvena Rusija" i drugim organizacijama pod direktnom kontrolom ruske države, navodi se u pozivu na protest.

Od medija zahtevamo da ne prećutkuju ratne zločine počinjene u toku agresije, a od gradskih i lokalnih vlasti - da u skladu sa zakonom sklone sa ulica i ubuduće ne dopuštaju znakove i simbole agresije, uključujući latinično "Z" i murale sa likovima agresora, dodaje se u pozivu.

Zahtevamo od svih da se uzdrže od širenja lažnih i neproverenih informacija o ratu u Ukrajini, te da jasno i nedvosmisleno osude agresiju protiv te zemlje i terora protiv njenog stanovništva, dodaje se u saopštenju koje je preneo FoNet.

XS
SM
MD
LG