Linkovi

Plenković i Kurti u poseti povređenim putnicima iz autobusa, na Kosovu dan žalosti


Premijer Hrvatske Andrej Plenković i premijer Kosova Aljbin Kurti u poseti povređenim putnicima (izvor: Vlada Hrvatske)
Premijer Hrvatske Andrej Plenković i premijer Kosova Aljbin Kurti u poseti povređenim putnicima (izvor: Vlada Hrvatske)

Premijeri Hrvatske Andrej Plenković i Kosova Aljbin Kurti posetili su povređene putnike iz autobusa kosovskih registarskih oznaka koji je u nedelju ujutru sleteo sa autoputa kod Slavonskog Broda. Deset ljudi je poginulo, a desetine su povređene. U autobusu je bilo 67 putnika i dva vozača, do kojih je jedan poginuo.

"Drago mi je da je kosovski premijer ovako promptno došao u Hrvatsku", rekao je Plenković, navodeći da je Kurti u Slavonski Brod stigao helikopterom Hrvatske vojske iz sastava Kfora na Kosovu, prenosi Fonet. Dodao je da se u Hrvatskoj dugo nije dogodila ovako teška nesreća.

Kosovski premijer je zahvalio hrvatskom premijeru i zdravstvenim radnicima na ukazanoj pomoći. Rekao je da će ponedeljak na Kosovu biti proglašen danom žalosti.

Hrvatska policija i tužilaštvo otvorili su istragu, ali su potvrdili da je uhapšen vozač koji je priznao da je na trenutak zaspao za volanom. Vozač je zatečen na licu mesta i uhapšen je.

"Uhapšen je pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da nije koristio za kretanje prometnu traku, već je došlo do sletanja", rekao je zamenik opštinskog državnog pravobranioca Slavko Pranjić.

Autobus je saobraćao na relaciji Frankfurt-Priština, auto-prevoznika Deva turs sa sedištem u Prištini.

XS
SM
MD
LG