Linkovi

Zakerberg: Bajdenova administracija "pritiskala" Metu da cenzuriše neki sadržaj o kovidu-19


Ariva - Logo kompanije Meta ispred njenog sedišta, u Menlo Parku, Kalifornija, 28. oktobra 2021.
Ariva - Logo kompanije Meta ispred njenog sedišta, u Menlo Parku, Kalifornija, 28. oktobra 2021.

Izvršni direktor kompanije Meta Mark Zakerberg rekao je pred kongresnim odborom da su visoki zvaničnici Bajdenove administracije izvršili pritisak da cenzuriše određeni sadržaj o kovidu-19 tokom pandemije i da je kompanija donela odluke koje danas ne bi.

Odbor za pravosuđe Predstavničkog doma objavio je u ponedeljak Zakerbergovo pismo.

Zakerberg je napisao da cenzurisani sadržaj uključuje humor i satiru i da su zvaničnici administracije "izrazili mnogo frustracije našim timovima kada se nismo složili".

"Verujem da je pritisak vlade bio pogrešan i žalim što nismo više bili otvoreni o tome", rekao je Zakerberg.

On je takođe govorio o naporima vrednim 400 miliona dolara koje je sprovela njegova dobrotvorna fondacija uoči predsedničkih izbora 2020, za koje je rekao da su imali za cilj da osiguraju da gradske, prigradske i ruralne zajednice imaju resurse da omoguće ljudima da bezbedno glasaju tokom globalne pandemije.

"Uprkos analizama koje sam video da pokazuju drugačije, znam da neki ljudi veruju da je ovaj rad koristio jednoj strani u odnosu na drugu. Moj cilj je da budem neutralan i da ne igram ulogu na ovaj ili onaj način — ili čak da izgledam kao da igram ulogu. Tako da ne planiram da dam sličan doprinos u ovom ciklusu", rekao je Zakerberg.

Pismo je stiglo dva meseca pre novembarskih predsednickih izbora.

XS
SM
MD
LG