Linkovi

Spajić povodom Dana nezavisnosti: Crna Gora da bi bila vječna mora biti izvrsna


Premijer Crne Gore Milojko Spajić na prijemu povodom Dana nezavisnosti (Foto: Jovo Radulović)
Premijer Crne Gore Milojko Spajić na prijemu povodom Dana nezavisnosti (Foto: Jovo Radulović)

Crnogorski premijer Milojko Spajić poručio je, u petak na svečanom prijemu priređenom povodom Dana nezavisnosti, da je “napredovanjem Crne Gore na planu približavanja EU dat novi vjetar u leđa i našim susjedima, a ideja evropejizma na velika vrata se vraća”.

On je kazao da je “ubijeđen da za Crnu Goru najbolja vremena tek dolaze, a Crna Gora da bi bila vječna mora biti izvrsna”.

"Nada za Crnu Goru je nada za čitav region. Možda će zvučati pretenciozno, ali našim napredovanjem na planu približavanja EU dat je novi vjetar u leđa i našim susjedima, a ideja evropejizma na velika vrata se vraća. Čini se čak i kod onih koji su počeli da gube vjeru u evropsku perspektivu. Stoga se svojim djelovanjem na regionalnom planu iznova potvrđujemo kao podrška našim najbližim susjedima da prevazilaze prošlost i sa vjerom gledaju u zajedničku evropsku budućnost napretka", kazao je Spajić u svom govoru na prijemu povodom Dana nezavisnosti u Vili Gorica.

Premijer Crne Gore: Ideja evropejizma se vraća na velika vrata
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

Spajić je naveo da država osim ekonomske mora biti garant i pravne sigurnosti i kazao da je “izvršna vlast pouzdan oslonac zakonodavnoj i sudskoj vlasti da vladavina prava od ideala postane naš standard”.

“Koliko ćemo u tome uspjeti zavisi od svakoga od nas pojedinačno. Ističem da su na tom planu, u okviru ove parlamentarne većine, a nerijetko i uz podršku opozicije donijete odluke koje su rezultirale i napredovanjem u okviru pregovaračkih poglavlja 23 i 24”, rekao je Spajić.

Crnogorski premijer, takođe, je kazao da je Vlada na čijem je čelu “u relativno kratkom periodu postigla zapažene rezultate”.

"Mi koji sada živimo u Crnoj Gori treba da razmišljamo kako da budemo dobri preci, kako da se buduće generacije ponose nama i našim djelima. Pa kako? Jedino ako ostvarimo buku dnevne politike i bavimo se temama koje su relevantne. Nešto je više od pola godine kako ste mi ukazali povjerenje da budem na čelu 44. Vlade sa zadatkom da Crnu Goru vodimo putem daljeg napretka. Postavili smo tri ključna prioriteteta koja se odnose na ravnomjeran, ubrzan ekonomski razvoj, ubrzavanje evropskih integracija i vladavinu prava", naveo je Spajić.

On je govoreći o rezultatima i planovima svoje Vlade, između ostalog, rekao da je "svih 14 dionica autoputeva i brzih cesti u fazi pripreme za realizaciju”.

Predsjednik Vlade Crne Gore poručio je da će ostati posvećen napretku Crne Gore "svakog dana svog mandata i svog života".

XS
SM
MD
LG