Linkovi

Đoković pobedio Nadala za osminu finala olimpijskog turnira


Novak Đoković i Rafael Nadal po završetku meča (AFP/Miguel MEDINA)
Novak Đoković i Rafael Nadal po završetku meča (AFP/Miguel MEDINA)

Prvi nosilac olimpijskog teniskog turnira Novak Đoković plasirao se u osminu finala, pošto je u drugom kolu pobedio Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4).

U prvom setu Đoković, drugoplasirani teniser na ATP listi, poveo je sa 5:0. Nadal je nakon toga osvojio gem. Đoković je u prvom setu, sa 6:1, slavio posle 39 minuta igre.

U drugom setu, pri rezultatu 4:0 za Đokovića, Nadal je uspeo da stigne do 4:4. Đoković je napravio brejk za 5:4 i u narednom gemu pobedio u duelu dvojice tenisera.

"Moralo je malo da se zakomplikuje, tako to obično biva u našim duelima na velikim stadionima. Na ovom stadionu odigrali smo dosta mečeva, on ima mnogo bolji skor. Ali uspeo sam u poslednjih četiri, pet godina da nađem rešenje za njega na šljaci. On je bio dosta povređen poslednjih godina i to se osetilo, po kretanju posebno. Inače lopticu je dobro udarao. Publika se umešala, podržala ga je. Ja sam se malo povukao, počeo da sumnjam u svoje udarce. Ali sve u svemu, osim ta četiri gema, odigrao sam savršen meč", rekao je Đoković Radioteleziji Srbije nakon meča na stadionu Filip Šatrije.

Nadal je nakon šezdesetog i, kako se anticipira možda i poslednjeg duela dvojice tenisera koji pripadaju najboljima u istoriji tog sporta, rekao da je Đoković bio bolji.

"Od samog početka, pa sve do kraja meča", rekao je Nadal.

Đoković se u četvrtfinalu sastaje sa Dominikom Keferom, koji je bio bolji od Matea Arnaldija, uprkos boljem plasmanu na ATP listi italijanskog tenisera.

Arnaldi je 45, a Kefer 70. na svetskoj rang listi tenisera.

XS
SM
MD
LG