Linkovi

Mesi predstavljen u Majamiju: Očekujem velike stvari


Argentinska fudbalska zvezda Lionel Mesi na stadionu Inter Majamija u Fort Loderedejlu na Floridi, 16. jula 2023. (Foto: AFP/Chandan Khanna)
Argentinska fudbalska zvezda Lionel Mesi na stadionu Inter Majamija u Fort Loderedejlu na Floridi, 16. jula 2023. (Foto: AFP/Chandan Khanna)

Ni snažan pljusak nije mogao da pokvari proslavu koju je fudbalski klub Inter Majami na Floridi priredio svom novom članu Lionelu Mesiju, kada je argentinska zvezda, novo lice američke fudbalske lige (MLS), predstavljen oduševljenim navijačima na prepunom stadionu u Fort Loderdejlu.

Sedam meseci pošto je Argentinu doveo do pobede na Svetskom prvenstvu u Kataru, Mesi se obratio navijačima Intera iz Majamija. Sedmostruki dobitnik zlatne lopte prošetao je u majici i farmerkama do centra stadiona, gde mu je uručen dres sa brojem 10, a zatim se, kratko, obratio navijačima na španskom jeziku.

"Veoma mi je drago što sam odlučio da dođem u ovaj grad sa porodicom, što sam izabrao ovaj projekat, i ne sumnjam da ćemo uživati ovde", rekao je legendarni argentinski fudbaler.

"Lepo ćemo se provoditi i dogodiće se sjajne stvari. Hvala vam mnogo na ovom danu. Jedva čekam da počnem da treniram. Osećam istu strast kao i uvek da se takmičim, da pobeđujem i da pomognem Majamiju da nastavi da se razvija."

Posle Mesijevog obraćanja, na stadionu je emitovan video snimak sa porukama poznatih sportista kao što su bivši NFL kvoteberbek Tom Brejdi i NBA zvezda Stef Kari. 36-godišnjem Mesiju se zatim na terenu pridružili supruga i troje dece, i pozirali su fotografima dok je nebo osvetlio vatromet.

Proslava je održana dan pošto je Inter Majami objavio da je Mesi potpisao ugovor prema kojem će ostati sa klubom do kraja 2025. Mesijev debi u američkoj fudbalskoj ligi je u petak, protiv meksičkog Kruz Azula.

"Novo poglavlje"

Mesijev dolazak je velika stvar za profil fudbala u SAD, koje će zajedno sa Meksikom i Kanadom biti domaćin Svetskog prvenstva 2026. Pridružuje se klubu čiji je suvlasnik još jedna globalna fudbalska zvezda - Dejvid Bekam.

"Kao i svi vi, jedva čekam da vidim Lea kako izlazi na teren u našim bojama", rekao je Bekam publici neposredno pre nego što je Mesi predstavljen.

"Dame i gospodo, novo poglavlje naše priče sada počinje".

Mesi ima ozbiljan zadatak pred sobom da bi novo poglavlje zaista i bilo uspešno. Majami nije imao nijednu pobedu u 11 MLS utakmica, i poslednji je u Istočnoj konferenciji sa 18 poena posle 22 utakmice.

Mnogo se spekulisalo o tome šta će biti Mesijeva sledeća destinacija, pošto je napustio Pari Sen Žermen. Jedan izvor blizak argentinskom fudbaleru izjavio je za Rojters da je dobio formalnu ponudu da se pridruži saudijskom klubu Al-Hilal, i da mu je navodno ponuđeno 400 miliona dolara godišnje.

PSG ga je suspendovao pošto je posetio Saudijsku Arabiju i propustio jedan trening zbog toga, a poseta je izazvala spekulacije da će se pridružiti Kristijanu Ronaldu u "pustinjskom kraljevstvu". Kapiten Portugala, Ronaldo, prošlog decembra je potpisao unosni dvoipogodišnji ugovor sa Al Nasrom.

Za Mesija se takođe govorilo da će se vratiti u Barselonu, španski klub sa kojim je osvojio 10 titula u ligi, četiri puta osvojio Ligu šampiona i tri puta pobedio na Svetstkom prvenstvu klubova. Međutim, početkom juna, Mesi je saopštio da je odlučio da se pridruži Inter Majamiju u razgovoru za "Mundo deportivo" i "Sport", iako tada još nije potpisao ugovor.

Inter Majami predstavio Mesija
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

XS
SM
MD
LG